Tomislav Karamarko u Novome Marofu

Predsjednik HDZ-a anketama ne vjeruje, tvrdi da je potpora stranci oko 35 posto

Hina

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

»Lažne ankete nam daju oko 30 posto, 10-12 posto više nego SDP-u. Malo sam grub kad kažem lažne, ali dosad su se pokazale kao netočne. U ovom trenutku mi smo na 35-36 posto pojedinačno, a SDP na 15-16. To se prelijeva i na sjever Hrvatske u kojemu mi nismo bili dobro pozicionirani s obzirom na HNS i SDP«, rekao je predsjednik HDZ-a



NOVI MAROF  Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko večeras je u Novome Marofu istaknuo da stranka u, kako je rekao, lažnim anketama dobiva oko 30 posto, a da su stvarne brojke oko 35 posto.


U nedjelju, 8. ožujka, u Novome Marofu održat će se prijevremeni izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće, a Karamarko je na stranački skup došao poduprijeti HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Sinišu Jenkača.


»Važna nam je pobjeda jer bismo htjeli pomoći građanima Novog Marofa da dobiju kvalitetnu vlast koja će pokrenuti neke procese. Pričali smo o konkretnim projektima i Siniša Jenkač će s velikom energijom pristupiti njihovoj realizaciji. To je komplementarno s našom budućom pobjedom na parlamentarnim izborima, gdje ćemo biti usklađeni u zajedničkom djelovanju, rekao je Karamarko novinarima prije predizbornog skupa HDZ-a. Istaknuo je da HDZ nakon niza godina bilježi dobre rezultate, velike postotke.




»I lažne ankete nam daju oko 30 posto, 10-12 posto više nego SDP-u. Malo sam grub kad kažem lažne, ali dosad su se pokazale kao netočne. U ovom trenutku mi smo na 35-36 posto pojedinačno, a SDP na 15-16. To se prelijeva i na sjever Hrvatske u kojemu mi nismo bili dobro pozicionirani s obzirom na HNS i SDP«, rekao je predsjednik HDZ-a.


Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Novog Marofa Siniša Jenkač ocijenio je da je grad u sličnoj situaciji kao država.


»Nažalost, Novi Marof je jedan od rijetkih gradova u kojima nema projekata, u kojima imamo zemljište za gospodarske zone, ali nisu komunalno opremljene i investitori ne mogu ući. To su stvari na kojima ćemo prvo inzistirati, na gospodarskim zonama i pisanju projekata. Pomoći će nam i susjedne HDZ-ove općine Ljubešćica, Sveti Ilija, Jalžabet, da njihova iskustva pretočimo u Novi Marof. Novi Marof je velika sredina, imamo 30 mjesnih odbora, 14.000 stanovnika i veliku perspektivu. Nova vlast mora napraviti veliki zaokret da sve to promijeni«, rekao je Jenkač te dodao kako vjeruje u pobjedu u prvom krugu.


Karamarko je zaključio da su vrijedni građani na sjeveru Hrvatske vidjeli SDP-ovu i HNS-ovu politiku bez rezultata, politiku osobnog interesa i politiku namještanja stranačkih kadrova. »Ono što mi nudimo su stručni i pošteni ljudi, i to je bitna razlika«, zaključio je Karamarko.