Izgred u St. Etienneu

Predsjednik HČSP-a Ivan Pandža: Uvjereni smo kako su ti „navijači“ plaćenici Milanovića, Ostojića i Orepića

P. N.

Foto Reuters

Foto Reuters



“Nakon odlične igre hrvatske reprezentacije protiv Češke i vodstva 2:0, dogodio se neoprostiv izgred naših navijača, ili bolje kazano navijača obučenih u hrvatske dresove. Teško je povjerovati da postoji netko tako malouman i da bi takvo nešto podlo uradio protiv svoje reprezentacije.


Uvjereni smo kako su ti „navijači“ plaćenici Zorana Milanovića, Ranka Ostojića i Vlahe Orepića. U Hrvatskoj je sve uništeno, sve devastirano, poniženo i zgaženo, jedinu radost i veselje Hrvatima još pružaju briljantni nastupi naše nogometne reprezentacije, a sjajan dekor naših mladića i djevojaka je pravi melem za dušu.


Antihrvatsko-orjunaška klika, predvođena navedenima, ne podnosi tu radost hrvatskoga naroda, ne podnosi pune tribine s hrvatskim obilježjima, ne podnosi našu navijačku kulturu, i sve čini kako bi nam ukrala i to malo radosti. Ta šačica plaćenika bi trebala biti slika Hrvatske u svijetu, to oni žele, ali neće uspjeti.




Preočit je njihov udbaški rukopis, od bestijalnih napada na Josipa Šimunića, od svastike na poljudu, pokušaja zabrane Thompsonove pjesme „Lijepa li si“, čiovskoga sramotnoga transparenta „Dabogda sve izgubili“, pa do stalnih dirigiranih nereda na stadionima. Gdje je tomu kraj? Nitko od ovih nije kažnjen, nego samo Šimunić, zar to ne govori samo za sebe!?


Hrvatska mora početi drastično kažnjavati ovakve izgrednike i to višegodišnjim zatvorskim kaznama. Takvi nas sramote u svijetu, a mi Hrvati nismo takvi, to je balkan koji je u opancima, s petokrakom i kamom u zubima u Zagreb došao 1945. i ukotvio se u centru grada. Njihova mržnja prema Hrvatskoj je nepremostiva, oni radije umrijeti od mržnje nego prihvatiti Hrvatsku”, stoji u priopćenju koje potpisuje Ivan Pandža, predsjednik HČSP-a.


.