Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Kompletirana stranačka tijela

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Josip Leko, glavni tajnik Igor Dragovan

Igor Dragovan i Zoran Milanović / Foto Darko JELINEK
Igor Dragovan i Zoran Milanović / Foto Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 16. lipanj 2012. u 13:59 2012-06-16T13:59:21+02:00

Zoran Milanović je novoizabranom stranačkom vodstvu poručio da je pred njima četiri godine velike odgovornosti, rada i polaganja računa za rezultate tog rada te da moraju raditi tako da i sutra mogu pred ljude izaći čista obraza

ZAGREB Članovi Glavnog odbora SDP-a danas su za predsjednika toga stranačkog tijela izabrali Josipa Leku, dok je za glavnog tajnika SDP-a izabran Igor Dragovan.

Članovi Glavnog odbora SDP-a na zatvorenom dijelu konstituirajuće sjednice u sjedištu stranke danas su odlučili i da potpredsjednici Glavnog odbora stranke budu Renata Sabljar Dračevac i Domagoj Hajduković. Poslovni direktor bit će Dinko Suton. Ujedno je izabran i Poslovni odbor SDP-a na čelu s predsjednikom Slavkom Linićem te članovima Dragicom Zgrebec, Mićom Stojanovićem, Šime Lučinom te Venkom Ćurlinom, priopćio je Ured za odnose s javnošću SDP-a s prve sjednice Glavnog odbora  nakon stranačke izborne konvencije početkom lipnja. 

Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Zoran Milanović danas je na prvoj sjednici Glavnog odbora nakon 12. izborne stranačke konvencije, čestitao još jednom novoizabranom užem stranačkom vodstvu, poručivši da je pred njima četiri godine velike odgovornosti, rada i polaganja računa za rezultate tog rada te da svi oni moraju voditi računa da i sutra mogu izaći pred ljude čista obraza. Milanović je pritom podsjetio na riječi svoga predhodnika, predsjednika SDP-a Ivice Račana koji je govorio o značaju obraza u politici.

 »Moramo voditi računa o tome da možemo i sutra izaći pred ljude čista obraza, ali ne na način da budemo oholi i da nam to bude najvažnije, jer često će nam se događati da nas ljudi ne razumiju i da pogriješimo u odabiru neke mjere ili u načinu na koji tu mjeru prezentiramo«, rekao je Milanović u uvodnom govoru u otvorenom dijelu sjednice Glavnog odbora SDP-a.

Naglasio je da je politika koju vode »odgovorna i racionalna« i da za takvu politiku treba vremena da je svi prihvate. »No, to je i politika koja ne dijeli, koja ne cijepa po postojećim šavovima, koji u Hrvatskoj katkada pucaju ili su pred pucanjem«, dodao je Milanović. »To nije politika velikih riječi i nerealnih obećanja«, rekao je podsjetivši da im takva nije bila niti kampanja.  

Osvrćući se na 12. konvenciju SDP-a ocijenio je da je bila bila kompetitivna, ali opet mirna i civilizirana te naveo da već godinama, uz puno povjerenje, biraju kandidate elektroničkim putem i nikada nije bilo sumnje u to. »Bilo je lobiranja, što je i normalno u politici, no mislim da i nije bilo lobiranja, rezultati bi bili manje-više isti«, rekao je.

»Ako je i bilo nekih zamjerki ili nesporazuma i ako ih nismo podvukli na konvenciji onda je sada zadnji trenutak da to napravimo«, poručio je Milanović SDP-ovcima na Glavnom odboru. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.