Misa u zagrebačkoj katedrali

Predsjednički kandidati zaželjeli – sretan Božić!

Hina

Na novinarski upit što za Božić želi sebi, Grabar-Kitarović je odgovorila - "da služim narodu i da Hrvatsku povedemo u bolji život"



ZAGREB Predsjednički kandidati Kolinda Grabar-Kitarović, Ivo Josipović, Milan Kujundžić i Ivan Sinčić bili su na Božić na misi u zagrebačkoj katedrali te građanima zaželjeli sretan Božić.


Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović zaželjela je svima sretan i blagoslovljen Božić, naglasivši kako želi da “zajedno Hrvatsku povedemo u bolji život u 2015. godini”.


Na novinarski upit što za Božić želi sebi, Grabar-Kitarović je odgovorila – “da služim narodu i da Hrvatsku povedemo u bolji život”.




Na pitanje je li dobila neki dar ispod bora, odgovorila je potvrdno, rekavši kako ga još nije otvorila.


Ivo Josipović zaželio je svima sretan Božić.


“Svim našim građankama i građanima želim sretan Božić. Ovo je blagdan mira, ljubavi i dobrote. Danas je dan kada smo zajedno, kada su obitelji zajedno i kada treba misliti na dobru budućnost, kada treba misliti na naše bližnje. Trebamo biti zajedno i sa onima kojima je teško, kojima trebaju našu solidarnost, ljubav i pomoć. Ovo je dan razumijevanja i ljubavi i zato još jednom – sve najbolje”, rekao je Josipović.


Na pitanje što želi sebi odgovorio je kako i sebi želi dobrotu i ljubav. “I naravno sebi i svojoj obitelji”, dodao je Josipović. Napomenuo je kako je dobio dar ispod bora, na što je njegova supruga Tatjana dodala – ‘sitnica’, a on je dodao: “neka ta sitnica ostane među nama”.


Milan Kujundžić zaželio je ‘sretan Božić’ cijelom hrvatskom narodu, u zemlji i u svijetu. Istaknuo je da narodu želi zdravlje i sreću, a Hrvatima u zemlji – posla, školu, mir i borbu protiv siromaštva. Poručio je kako misli da će u godini koja dolazi, započeti proces gdje će Hrvatska postati zemlja reda, rada i osmijeha.


Na pitanje novinara što želi, Kujundžić je rekao kako svima želi ono što sami žele – zdravlje, sreću, ljubav, posla i zauvijek siromaštvo iza svih Hrvata.


Upitan što želi sebi, odgovorio je – zdravlje. I on je potvrdio kako je dobio dar pod borom, ali da ne zna koji, jer ga mora otvoriti.


Ivan Sinčić, koji je u katedrali bio na ranijoj jutarnjoj misi, na pitanje novinara što bi poručio građanima rekao je kako im želi čestitati Božić: “Sretan Božić”, kazao je.


Upitan što je bitno na današnji dan, odgovorio je da je bitno da naš narod konačno počne dostojanstveno živjeti.