Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
27. siječnja 2020.
Grabar-Kitarović u SAD-u

Predsjednica pozvala Google da proširi poslovanje u Hrvatskoj, sastala se i židovskim organizacijama

Foto: predsjednica.hr
Foto: predsjednica.hr
Autor:
Objavljeno: 24. rujan 2019. u 16:55 2019-09-24T16:55:54+02:00

 Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala je u utorak Google da proširi svoje aktivnosti u Hrvatskoj, na sastanku s potpredsjednikom te kompanije Karanom Bhatijem.

"Potpredsjednika Googlea Karana Bhatija predsjednica je upoznala s Inicijativom triju mora, kazavši kako ona doprinosi europskoj koheziji, konkurentnosti i povezanosti te stvaranju jačih veza u područjima energetike, prometa i digitalizacije.

Naglasila je kako Hrvatska ima brojne talentirane pojedince i perspektivne tvrtke u IT sektoru te kako je digitalizacija Hrvatske jedan od naših prioriteta, a uputila je i poziv Googleu za proširenjem svojih aktivnosti u Hrvatskoj", kaže se u priopćenju iz Ureda predsjednice.

U njemu se kaže da je Grabar Kitarović održala sastanak i s predstavnicima židovskih organizacija, gdje su potvrđeni prijateljski i partnerski odnosi Hrvatske i Izraela te dobra parlamentarna suradnja, suradnja sveučilišta te suradnja sa židovskom zajednicom u Hrvatskoj.

"Predsjednica je izrazila zahvalu na izraelskoj podršci članstvu Hrvatske u Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj, a sugovornici su naglasili važnost uspostave izravnog leta tijekom cijele godine te izrazili zadovoljstvo porastom broja turista u obje države", ističe se u priopćenju.

Predsjednica je sastanke održala na marginama 74. zasjedanja Opće skupštine UN-a.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze