Relikvije sv. Leopolda Mandića

Predsjednica maramicom dodirnula sarkofag: ‘Vjeruje se da se tako dobiva blagoslov’

Hina

Foto Miranda Cikotić / PIXSELL

Foto Miranda Cikotić / PIXSELL

»Vjeruje se da se takvim dodirom sarkofaga zadobiva blagoslov i milost po zagovoru sv. Leopolda Bogdana Mandića,« objasnila je sestra Dolores Brkić iz Organizacijskog odbora



Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju navečer posjetila je Svetište Gospe od Pojišana u Splitu gdje su izložene relikvije sv. Leopolda Bogdana Mandića.


Predsjednica se zadržala nekoliko minuta pored sarkofaga u kojem su relikvije sv. Leopolda. Tom je prigodom maramicom s likom sv. Leopolda Mandića dodirnula sarkofag u kojem su relikvije. Kako su rekli u organizacijskom odboru za doček relikvija, takvo dodirivanje sarkofaga s likom sv. Leopolda simbolizira dodir s blagoslovom sv. Leopolda.


»Vjeruje se da se takvim dodirom sarkofaga zadobiva blagoslov i milost po zagovoru sv. Leopolda Bogdana Mandića,« objasnila je sestra Dolores Brkić iz Organizacijskog odbora.




Takvo dodirivanje sarkofaga s relikvijama sv. Leopolda Mandića omogućeno je i vjernicama koji su nazočni u Pojišanskom svetištu.


Domaćini u Pojišanskom svetištu darovali su predsjednici Grabar Kitarović malu relikviju, odnosno sličicu s likom sv. Leopolda Mandića.


Predsjednica će u ponedjeljak u Splitu nazočiti obilježavanju Dana Hrvatske ratne mornarice i 26. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice.