Forbesov popis

Predsjednica je 39. na listi 100 najmoćnijih žena: ‘Najvažniji je glas naroda’

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

"Više puta sam naglašavala kako sebe ne gledam isključivo kao ženu političara već kao političara koji predstavlja i zastupa interese svoje zemlje. Drago mi je da se trud i napor prepoznaje i vrednuje u međunarodnom okruženju", stoji u odgovoru koji su dobili iz Ureda predsjednice



Ugledni američki časopis Forbes objavio je popis sto najmoćnijih žena na svijetu, a ove se godine na njemu našla i hrvatska predsjednica. Prema Forbesu, Kolinda Grabar Kitarović je 39. najmoćnija žena na svijetu, javlja televizija N1.


Novinari televizije N1 zatražili su predsjedničin komentar.


„Moj stav o anketama i istraživanjima je poznat: uvijek ističem kako je najvažniji glas naroda. Lagala bih kada bih tvrdila kako mi nije zadovoljstvo vidjeti uvažavanje stručnjaka koji se bave međunarodnom političko-gospodarskom scenom. No moram podsjetiti da stojim čvrsto s obje noge na zemlji. Više puta sam naglašavala kako sebe ne gledam isključivo kao ženu političara već kao političara koji predstavlja i zastupa interese svoje zemlje. Drago mi je da se trud i napor prepoznaje i vrednuje u međunarodnom okruženju “, stoji u odgovoru koji su dobili iz Ureda predsjednice.