Izuzeće sutkinje Ardene Bajlo

Predsjednica Trgovačkog suda u Zadru više nije stečajna sutkinja za Nauta Lamjanu

Hina

Foto Arhiv NL

Foto Arhiv NL

Vedran Uranija, pravni zastupnik radnika Nauta Lamjane, istaknuo je kako je to "primjer da je pravna država počela funkcionirati"



ZADAR – Predsjednica Trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo više nije stečajna sutkinja u stečaju remontnog brodogradilišta Nauta Lamjana u Kalima na otoku Ugljanu, a odluku Visokog trgovačkog suda, donesenu prije nekoliko dana, potvrdio je Vedran Uranija, pravni zastupnik radnika Nauta Lamjane


Uranija je istaknuo kako je to “primjer da je pravna država počela funkcionirati”.


“Odluka je očekivana i trebala je biti donesena mnogo prije s obzirom na to da je Mario Košta, nekadašnji sindikalni povjerenik Nauta Lamjane, prije više od godinu dana tražio izuzeće sutkinje Bajlo podnoseći protiv nje kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu. Do kraja tjedna poslat ću dopis ministru pomorstva, prometa i veza Siniši Hajdašu Dončiću i Vladi u kojemu ću još jednom apelirati na državu da ne dopusti preuzimanje brodogradilišta bivšim vlasnicima, Fondu Jupiter Adria, što je scenarij stečajnog upravitelja Aleina Khana”, rekao je Uranija.




Prema njegovim riječima, stečaj kaljskog brodogradilišta sada vodi sutkinja Tina Grgas, za nekoliko dana znat će se hoće li 9. srpnja biti održana Skupština vjerovnika.


“Bilo bi uputno da se Skupština odgodi za nekoliko dana, da sutkinja Grgas detaljno prouči cijeli slučaj, ali ako i ne bude odgode, mi smo spremni”, dodao je Uranija.