Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
25. rujna 2018.
Izglasana preporuka

Predloženo skidanje imuniteta Ivanu Jakovčiću zbog tužbe austrijskog poduzetnika

Foto S. DRECHSLER
Foto S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 24. ožujak 2015. u 17:39 2015-03-24T17:39:00+01:00

Odluka je potpuno očekivana i radujem se što ću se uskoro naći na sudu s osobama koje su me zaista duboko uvrijedile. Nije na Europskom parlamentu da odlučuje o tome jesam li ja javno rekao da je gospodin List "idiot" ili to nisam rekao. Tvrdim da nikada i nigdje nisam javno rekao da je Georg List "idiot" i to ćemo utvrditi na sudu, kaže Jakovčić

BRUXELLES - Odbor za pravna pitanja Europskog parlamenta glasao je o skidanju imuniteta hrvatskom eurozastupniku Ivanu Jakovčiću u povodu privatne tužbe austrijskog poduzetnika Georga Lista protiv njega – s 19 glasova za, 2 protiv i jednim suzdržanim odlučio je predložiti skidanje imuniteta Jakovčiću.

Ta odluka Odbora u srijedu ide na glasanje na plenarno zasjedanje Europskog parlamenta koji donosi konačnu odluku u ovom slučaju u kojemu, iako ga je optuživao da je od njega tražio mito od pola milijuna eura za projekt pola kod Motovuna, List na kraju Jakovčića u privatnoj tužbi tuži – za klevetu, jer ga je ovaj navodno nazvao »idiotom«.
Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić komentirao je odmah zahtjev za ukidanje imuniteta:

– Odluka je potpuno očekivana i radujem se što ću se uskoro naći na sudu s osobama koje su me zaista duboko uvrijedile. Nije na Europskom parlamentu da odlučuje o tome jesam li ja javno rekao da je gospodin List "idiot" ili to nisam rekao. Tvrdim da nikada i nigdje nisam javno rekao da je Georg List "idiot" i to ćemo utvrditi na sudu.

Osobno i dalje imam najgore moguće mišljenje o tom gospodinu. Odluka o ukidanju mog zastupničkog imuniteta omogućit će da se napokon suočimo na sudu.
Žao mi je što gubim dragocjeno vrijeme europarlamentarca na takve gluposti i ne bavim se važnijim i pametnijim poslovima. No, za mene je važno da se do kraja istraži i utvrdi što je istina. Za mene, poznato je, imunitet nije prioritet. Moj prioritet, ponavljam, je istina!

Potvrđujem da sam još lani podnio tužbu protiv Lista zbog njegovih objeda i neistina o navodnoj korupciji za koju me je optužio na najodvratniji mogući način. Time sam još jednom osobno pokazao da je pitanje zastupničkog imuniteta potpuno u drugom planu i želim samo da građani saznaju istinu – rekao je Jakovčić.

Inače, u ovom slučaju Republika Hrvatska nije pokrenula nikakvu prijavu ili istragu, i radi se isključivo o privatnim tužbama. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka