Apel

Poziv građanima za prikupljanje pomoći stradalnicima u požaru u Grčkoj

P. N.

Foto Reuters

Foto Reuters

Hrvatski Caritas u Grčku šalje  10.000 eura žurne pomoći iz Interventnog fonda



RIJEKA Odgovarajući na poziv na pomoć stanovnicima Grčke koji su stradali pod naletom požara koji je 23. srpnja buknuo u okolici Atene odlukom predsjednika mons. Josipa Mrzljaka Hrvatski Caritas uputio je Grčkom Caritasu iz Interventnoga fonda žurnu novčanu pomoć od  10.000 eura, priopćili su iz Hrvatskog Caritasa. Time se Hrvatski Caritas uključio u napore međunarodne Caritasove mreže da za projekte žurne pomoći Grčkoga Caritasa u požaru stradalim pojedincima i obiteljima koji su u u proteklih nekoliko dana ostali bez krova nad glavom osigura najnužnije životne uvjete.


Grčku su početkom tjedna pogodili najveći požari u posljednjem desetljeću; desetak šumskih požara buknulo je u ponedjeljak zapadno i istočno od Atene, gdje je proglašeno izvanredno stanje. Požari su su, prema posljednjim podacima,  dosad odnijeli najmanje 80 ljudskih života, a 187 ljudi je hospitalizirano, među njima oko 12 djece. Materijalna šteta je ogromna a potpuni razmjeri štete zbrajat će se mjesecima. 


Grčke vlasti su objavile da će pogođenim područjima osigurati 20 milijuna eura, a za građane i tvrtke uvesti niz posebnih mjera. Neće platiti porez na nekretnine, a do daljnjega ni otplaćivati kredite u bankama.




Hrvatski Caritas poziva hrvatske građane i tvrtke koji mogu i žele putem Caritasove mreže solidarno  poduprijeti napore u skrbi za stradale obitelji u Grčkoj da svoje novčane priloge uplate na: HR0523400091100080340; poziv na broj 257; svrha uplate GRČKA.


U  akciju se može uključiti  telefonskim  pozivom na donacijski  telefon  Hrvatskog Caritasa: 060 9010 (cijena po pozivu 6,25 kn, PDV uključen).