Gori vatra

Požar iznad Slanog: Noćas dežura 30 vatrogasaca

Hina



NOVO 22.28 Na brdu Neprobić iznad Slanoga gdje je tijekom dana izgorjelo 200 hektara makije i niskog raslinja noćas će dežurati 30 vatrogasaca kako se požar ne bi počeo spuštati prema kućama, potvrdio je u utorak navečer vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović. 


”Situacija je sada dobra, ali gori još jedan vrh. On je u dijelu koji je već izgorio, ali nije ni blizu gotovo. Nismo mogli na tom predjelu razvući crijeva pa je sve rađeno s naprtnjačama. Uspjeli smo sanirati istočnu i sjeveroistočnu stranu, sada nam je važna zapadna strana, rekao je Simović.


Ovisno o vjetru požar se može početi spuštati prema Slanom. Zato će tamo dežurati vatrogasci kako se ne bi ništa dogodilo. Noćas će dežurati 30-ak vatrogasaca, a danas je požar gasilo njih 73 vatrogasca’, rekao je Simović te napomenuo kako kuće nisu ugrožene, no vatrogasci dežuraju zbog mogućeg dizanja bure.




Požar je buknuo u ponedjeljak u večernjim satima a na terenu su danas bili vatrogasci DVD-a Slano, Majkovi, Putnikovići, Ston, i JVP Konavle, JVP Mljet, JVP Dubrovački vatrogasci te Državna interventna vatrogasna postrojba.


——-


 Još uvijek gori na brdu Neprobić iznad Slanoga, a u požaru koji je buknuo u ponedjeljak navečer dosad je izgorjelo oko 200 hektara makije i niskog raslinja, potvrdio je u utorak vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.


Požar je buknuo u ponedjeljak u večernjim satima i još nije ugašen. Kuće nisu ugrožene.


”Požar je još uvijek aktivan. Grub je teren. na terenu 70 vatrogasaca, a bila su nam i dva zračna traktora i dva kanadera. Izgorjelo je dosad oko 200 hektara”, rekao je Simović. Na terenu su vatrogasci DVD-a Slano, Majkovi, Putnikovići, Ston, ali i JVP Konavle, JVP Mljet, JVP Dubrovački vatrogasci te Državna interventna vatrogasna postrojba.