Kamo s Tigrom?

Povučena odluka: Zbog Sanaderovog Tigra sukob ministra i ravnatelja policije

Ana Raić Knežević

Blažević je iz Uprave za posebne poslove sigurnosti smijenjen nakon što je fotografiran kako je Sanaderovom odvjetniku Suiću donio neke pakete



ZAGREB » Iako većina kadrovskih promjena u Ministarstvu unutarnjih poslova RH prolazi u popriličnoj tišini, velika se bura podigla oko uručivanja rješenja o novom radnom mjestu Davoru Blaževiću zvanom Tigar, bivšem osobnom čuvaru Ive Sanadera.


Naime, još u petak Blažević je imenovan novim pomoćnikom načelnika Uprave policije. Trebao je tako postati desna ruka ravnatelju te uprave Krunoslavu Borovcu.


 No, svega 48 sati kasnije zaključeno je kako bi ipak za sustav bilo bolje da ga se zaposli u Kabinetu ministra na radno mjesto »voditelj projekata«. Još tijekom ponedjeljka Blažević je imao vremena odlučiti koje će rješenje zadržati i gdje će nastaviti karijeru.




 Za to vrijeme MUP-om su se proširile glasine o presudnoj ulozi što ju je u Blaževićevom imenovanju na mjesto pomoćnika načelnika Uprave policije imao Željko Renić, načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti, kojoj je svojevremeno i sam Blažević bio na čelu. Naime, Renić je, doznajemo, predsjednik Povjerenstva što je provodilo interni natječaj u kojem je i Blažević sudjelovao, te se natjecao za mjesto Borovčevog suradnika.


Iz Ministarstva unutarnjih poslova jučer je za »Novi list« objašnjeno da je nakon provedenog natječajnog postupka za imenovanja u Ravnateljstvu policije, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić predložio je da se policijski službenik Davor Blažević rasporedi na radno mjesto pomoćnika ravnatelja Uprave policije.


 – Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić odlučio je da policijski službenik Davor Blažević bude raspoređen u Kabinet ministra na radno mjesto voditelja projekata. S time se gospodin Blažević i suglasio, tvrde iz MUP-a i dodaju da se rasporedi rukovoditelja u Ravnateljstvu policije provode na temelju odluke glavnog ravnatelja policije dok se u Kabinetu ministra rasporedi provode na temelju odluke ministra.


 – Obzirom na to, glavni ravnatelj policije i ministar unutarnjih poslova dogovorili su da se Davor Blažević rasporedi u Kabinet ministra, uvjeravaju iz MUP-a.


 Blažević je do sada formalno bio zaposlen kao savjetnik ministra, a što će u buduće raditi i koje će točno projekte voditi tek treba vidjeti. Glavni voditelj MUP-ovih projekata već neko vrijeme je Vladimir Faber, bivši ravnatelj policije.


 Blažević je iz Uprave za posebne poslove sigurnosti smijenjen nakon što je fotografiran kako Sanaderovom odvjetniku Goranu Suiću prošlog Božića donio neke pakete. U njima je navodno bio bakalar, no radilo se o dovoljnom razlogu za privremenu suspenziju i sklanjanje s važnijih policijskih funkcija.