Gužve

Povremeni zastoji: Promet prema moru vrlo gust

Hina

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



Zbog vrlo gustog prometa kolone su na slijedećim cestama: A1 Zagreb-Split-Ploče i to pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko dva kilometra, u smjeru mora povremeni zastoji, povremeni zastoji su na dionici od Zagreba do čvora Bosiljevo 2 u smjeru mora, a povremeni zastoji i kolona u pokretu su između Karlovca i Bosiljeva 2 u smjeru mora, izvijestili su iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) u subotu ujutro.


Kolone su i na Zagrebačkoj obilaznici (A3) – iz smjera Jankomira prema naplati Lučko kolona je oko pet kilometara, a iz smjera Buzina oko devet kilometara, zatim na A3 Bregana-Lipovac i to pred graničnim prijelazom Bajakovo – kolona teretnih i osobnih vozila na izlasku je oko pet kilometara. Kolona je i pred naplatom Sveta Helena u smjeru Zagreba, oko 500 metara, kao i na A7 rupa-Diračje gdje su povremeni zastoji pred naplatom Rupa, a zbog prometne nesreće na uključnom traku odmorišta Vrata Jadrana vozi se usporeno.


Privremene su regulacije prometa povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i 22. obljetnice »Oluje« 5. kolovoza: u Slunju se tijekom subote očekuje veći broj posjetitelja, a na državnoj cesti DC1 kroz Slunj mogući su zastoji. Vozače iz HAK-a pozivaju na strpljenje i razumijevanje ili korištenje obilaznih prometnica; od 7 sati bit će zatvorena DC33 u Kninu – Trg Oluje, Ulica dr. Franje Tuđmana i Ulica kralja Zvonimira, a od 10 do 13 sati bit će zatvorena dionica državne ceste DC1– Ulica 4. gardijske brigade. Od 21 do 21,05 zbog bakljade povodom obilježavanja vojno-redarstvene akcije »Oluja« kratkotrajno će se obustaviti promet u oba smjera na državnoj cesti DC102, u zoni mosta Krk


Povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u: subota, 5. kolovoza, od 04 do 23 sata, nedjelja, 6. kolovoza, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1 (Lička magistrala).Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola), pa iz HAK-a pozivaju vozače na strpljenje i razumijevanje.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.


Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.


Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, trajekt na liniji Drvenik Veli – Drvenik Mali – Seget Donji – Trogir plovi po subotnjem redu plovidbe, a ne po blagdanskom.