Potvrđeno

Povjerenstvo obnavlja postupak protiv Zdravka Marića, nakon curenja iskaza Martine Dalić o Agrokoru

P. N.

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Nastavlja se postupak i u slučaju premijera Andreja Plenkovića, protiv kojega je 24. kolovoza zaprimljena još jedna prijava



RIJEKA Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa obnavlja postupak protiv ministra financija Zdravka Marića, nakon što su prošlog tjedna procurili iskazi Martine Dalić, Ante Ramljaka i Zorana Besaka iz istrage u vezi afere Hotmail.


“Također je donesen zaključak da će se novootvoreni predmet povodom prijave protiv dužnosnika Zdravka Marića, zaprimljene u petak 24. kolovoza 2018.g., spojiti na navedeni predmet”, odgovorili su iz Povjerenstva za N1.


Nastavlja se postupak i u slučaju premijera Andreja Plenkovića, protiv kojega je 24. kolovoza zaprimljena još jedna prijava, a nju će Povjerenstvo spojiti s već postojećim predmetom koji se vodi protiv Plenkovića.


Postupci protiv Petrova i Božinovića




Otvaraju se i novi postupci u slučaju predsjednika Mosta Bože Petrova i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.


“U svim navedenim predmetima Povjerenstvo će od nadležnih državnih tijela i drugih osoba koje imaju relevantna saznanja zatražiti potrebna očitovanja”, poručili iz iz Povjerenstva.


U Marićevom slučaju radi se o tome da je Povjerenstvo ranije zaključilo da kao ministar i bivši menadžer u agrokoru, nije bio u sukobu interesa oko slučaja Agrokor. Tada je zaključeno da Zdravko Marić na sastancima nije davao osobna mišljenja, niti sudjelovao u odluci oko Agrokora.


Što je premijer izostavio?


Međutim, Marić je Povjerenstvu spomenuo samo dva sastanka s ljudima iz Agrokora, a iz objavljenih iskaza Martine Dalić, proizlazi da ih je bilo više u kojima je Marić bio prisutan. Bivša potpredsjednica Vlade spomenula je pet do osam sastanaka.


Što se tiče premijera, iz već spomenutog iskaza Martine Dalić razvidno je da je u očitovanju Saboru izostavio neke informacije oko sastanaka na kojima su predstavnici Vlade bili s ljudima iz Agrokora.


U Vladinom očitovanju iz studenog spominje se samo jedan sastanak, onaj održan 26. veljače 2017. godine. Po iskazu Martine Dalić proizlazi da su u tom razdoblju održana još dva sastanka, a da je premijer otpočetka bio upućen i uključen u čitavu priču.