Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. prosinca 2019.
Ubijena socijalna radnica

video Potresena ministrica Nada Murganić u Đakovu: 'Što se to događa da oni koji najviše pomažu stradavaju nevini?'

Foto Screenshot Facebook Tranzistor
Foto Screenshot Facebook Tranzistor
Autor:
Objavljeno: 9. srpanj 2019. u 16:20 2019-07-09T16:20:00+02:00

Svakodnevno imam dojave da se prijeti socijalnim radnicima. Kolegica je bila svakodnevno u kontaktu s počiniteljom zločina, pomagala mu je savjetima, prestrašno je da je poginula od ruke onoga kojemu je najviše pomagala, komentirala je Murganić.

ĐAKOVO Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić u Đakovu je ispred Centra za socijalnu skrb dala izjavu u povodu strašnog zločina koji se danas dogodio. Ona se u to slavonsko mjesto zaputila sa kriznim timom čim se doznalo za pucnjavu i stradavanje jedne socijalne radnice, javlja Jutarnji.

U đakovačkom Centru za socijalnu skrb ubijena je dugogodišnja socijalna radnica, pravnik te ustanove je ranjen, a u njih je iz vatrenog oružja pucao muškarac koji je stranka Centra.

- Socijalni radnici u cijeloj Hrvatskoj su tužni, ali i uplašeni. Što se to događa, da naši socijalni radnici stradavaju na radnom mjestu. Ovo nije prva pogibija socijalnog radnika na radnom mjestu, prije 19 godina u Splitu je poginuo socijalni radnik, izjavila je vidno potresena Murganić.

- Svakodnevno imam dojave da se prijeti socijalnim radnicima. Kolegica je bila svakodnevno u kontaktu s počiniteljom zločina, pomagala mu je savjetima, prestrašno je da je poginula od ruke onoga kojemu je najviše pomagala, komentirala je Murganić.

- Apeliram na naše društvo da osvijestimo što nam se todogađa. Uvijek kada se ovako nešto dogodi sve su oči uprte u socijalne radnike, osjećamo se kao da smo sami sa korisnicima koji imaju velike i teške probleme. Poizvam i sve druge resore da pomognu.

Mi znamo da imamo veliku odgovornost, mi smo ju prihvatili, ali ne možemo to postići sami. Često se upire prstom u socijalne radnike, nadam se da ovo nije posljedica toga, poručila je Murganić, prenosi Jutarnji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.