Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
19. listopada 2019.
Rok do 16 sati

Poslijepodne istječe Janjićev ultimatum: 'Za regatu u Piranskom zaljevu već se akreditiralo 500 osoba'

Foto Robert Anić / PIXSELL
Foto Robert Anić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 8. siječanj 2018. u 8:44 2018-01-08T08:44:00+01:00

Sve su komunikacije obavljene, program naše regate u Piranskom zaljevu je napravljen, dosad se akreditiralo preko 500 osoba, a o svim ću detaljima javnost izvijestiti u ponedjeljak u 16 sati

Sve je spremno, čekam samo da u ponedjeljak u 16 sati istekne rok koji sam dao hrvatskoj Vladi da zaštiti nacionalne interese u Piranskom zaljevu i nakon toga ću objaviti sve o našoj akciji – rekao nam je umirovljeni pukovnik Petar Janjić Tromblon.

On je u četvrtak uputio praktično ultimatum premijeru Andreju Plenkoviću da poduzme sve potrebno kako bi se »zaštitilo hrvatsku državnu granicu i hrvatske ribare u Piranskom zaljevu«, jer da će u suprotnom Janjić to učiniti sa stotinama brodica.

U međuvremenu su se zainteresirani istarski ribari sastali u Zagrebu s ministrom Tomislavom Tolušićem i predstavnicima još nekih resora i izrazili zadovoljstvo što su dobili od njih jamstva da će moći nesmetano ribariti u Piranskom zaljevu. No, Janjić to, po svemu sudeći, ne smatra dovoljnim i nije odustao od najavljenog pohoda.

– Sve su komunikacije obavljene, program naše regate u Piranskom zaljevu je napravljen, dosad se akreditiralo preko 500 osoba, a o svim ću detaljima javnost izvijestiti u ponedjeljak u 16 sati. Reći ću tada kakva će to točno biti regata mira i kojeg će se datuma održati – ističe Janjić.

On je u prošlotjednom razgovoru za naš list svoju inicijativu nazvao »akcijom malog hrvatskog čovjeka«, a plan mu je praćen mnoštvom brodica doploviti do sredine Piranskog zaljeva, što Hrvatska smatra linijom razgraničenja sa Slovenijom.

Ako Janjić zaista krene, bit će zanimljivo pratiti reakcije i hrvatske i slovenske policije u Piranskom zaljevu. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.