U petak na Prvom programu

Posebna HRT-ova emisija “Ima li što novo” uoči početka školske godine

P. N.

Sunčica Findak / Foto HRT

Sunčica Findak / Foto HRT

Što nas očekuje na početku nove školske godine, u kojoj je fazi kurikulska reforma, što očekuje učitelje u zbornicama i razredu te s kim će školski sindikati pregovarati – neka su od pitanja na koja će odgovore dati tehnički ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar te voditelj kurikulske reforme Matko Glunčić



ZAGREB Hrvatska radiotelevizija (HRT) uoči početka nove školske godine priprema posebnu informativnu emisiju pod nazivom “Ima li što novo”.


Što nas očekuje na početku nove školske godine, u kojoj je fazi kurikulska reforma, što očekuje učitelje u zbornicama i razredu te s kim će školski sindikati pregovarati – neka su od pitanja na koja će odgovore dati tehnički ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar te voditelj kurikulske reforme Matko Glunčić, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec, predsjednik Nacionalnoga vijeća učenika Karlo Horvat, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić, piše u HRT-ovog priopćenju. „Kako se približava  školska godina, sve nam se češće javljaju roditelji, učitelji pa i učenici s pitanjem ima li što novo. S obzirom na to da školska godina započinje u predizborno vrijeme, malo toga znamo. Kad se ustroji nova vlada, bit će i novih ideja, zasigurno na početku vrlo ambicioznih, što se obično prelama preko leđa učitelja i učenika. Kad sam predložila emisiju posvećenu ovoj tematici, uopće nije bilo dvojba hoće li se za nju pronaći termin emitiranja jer Hrvatska radiotelevizija, kao javni medijski servis, treba pružiti cjelovitu informaciju o ovomu bitnome području svima koji su za tu temu zainteresirani“, istaknula je urednica i voditeljica emisije Sunčica Findak.Emisija je na rasporedu na Prvome programu Hrvatske televizije u petak 2. rujna s početkom u 20 sati.