Zabranjen prilaz

Policija digla prijave protiv “bacača jaja” na Ministarstvo zdravstva

Hina



Protiv četvero počinitelja koji su u utorak jajima gađali zgradu Ministarstva zdravstva u Zagrebu policija će podnijeti prekršajne prijave zbog kršenja javnog reda i mira, a izdata im je i zabrana prilaska zgradi u trajanju od 8 dana, izvijestili su u srijedu iz Policijske uprave zagrebačke.


Iz stranke »Slobodna Hrvatska« priopćeno je u utorak navečer da je priveden supredsjednik te stranke nakon akcije gađanja jajima Ministarstva zdravstva, u znak prosvjeda zbog smrti mladića u Zaprešiću, za koju krivi zdravstevni sustav i traži ostavku ministra zdravstva.


Policijska uprava zagrebačka u srijedu je priopćila kako su, »nakon zaprimljene dojave jučer oko 14,25 sati, da netko jajima gađa zgradu Ministarstva zdravstva, na mjesto događaja upućeni policijski službenici, a osobe koje su jajima gađale zgradu su napustile mjesto događaja«.




Kriminalističkim istraživanjem, obavljenim razgovorima i prikupljenim informacijama utvrđeni su počinitelji, 46-godišnjak, 32-godišnjak te dvije 39-godišnjakinje, koji su po dovršetku istrage pušteni iz službenih prostorija policije.


Protiv njih će redovitim putem biti podnijeti optužni prijedlozi zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također svakom od njih izdana je zabrana posjećivanja zgrade Ministarstva zdravstva na udaljenosti manjoj od 50 metara u trajanju od 8 dana, navode iz PU zagrebačke.