Širenje netrpeljivosti

Policija: Objavljivanje fotomontaže Milanke Opačić u majci sa četiri “C” potaknuto je mržnjom

Hina

Milanka Opačić, Foto: D. LOVROVIĆ

Milanka Opačić, Foto: D. LOVROVIĆ

Portal Dnevno objavio je 15. veljače fotografiju Milanke Opačić u majici s četiri ćirilična slova, navodeći da se Opačić »ovjekoviječila na jednom od Serb festivala« te da je teško reći gdje i kada je fotografija nastala, ali da je »fotografija autentična i da nije riječ o photoshopu«



ZAGREB Policija je utvrdila da je fotografija na kojoj je potpredsjednica Hrvatskog sabora Milanka Opačić prikazana u majici s četiri ćirilična slova »C» fotomontaža, a sumnjaju da je objavljivanje i distribuiranje te fotografije motivirano mržnjom i netrpeljivošću.


Portal Dnevno objavio je 15. veljače fotografiju Milanke Opačić u majici s četiri ćirilična slova, navodeći da se Opačić »ovjekoviječila na jednom od Serb festivala« te da je teško reći gdje i kada je fotografija nastala, ali da je »fotografija autentična i da nije riječ o photoshopu«.


Policija je, međutim, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila da se radi o fotomontaži, dok za objavljivanje i distribuiranje te fotografije sumnjaju da je motivirano namjerom širenja mržnje i netrpeljivosti. »S ciljem prikupljanja svih relevantnih okolnosti ovog događaja policija nastavlja kriminalističko istraživanje«, odgovorilo je Ravnateljstvo policije Hini.




SDP-ov zastupnik u Hrvatskom saboru Joško Klisović potvrdio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u stranačkom sjedištu da je zbog prijetnji zatražena policijska zaštita za Milanku Opačić, ali ne zna je li joj i dodijeljena. Klisović je rekao da zadnja stvar u medijima s majicom koja se imputira Opačić je »kao da nacrtate metu pa eto ekstremisti, tucite«.