Antonel Mlinar i Milan Žuljevac

Policajci heroji spasili 10 ljudi iz kombija koji je tonuo u Kupu: ‘Opet bi učinili isto’

Portal Novilist.hr

Foto Screnshot Nova TV

Foto Screnshot Nova TV



Hrvatski policajci Milan Žuljevac i Antonel Mlinar prije više od mjesec dana spasili su 10 migranata koje su krijumčari ostavili da se potope u Kupi. U razgovoru za Dnevnik Nove TV otkrili su da se opet dogodi ista stvar, oni bi učinili isto.


Policija je povodom Dana policije nagradila svoje najistaknutije službenike koji su riskrirajući život pomogli u spašavanju, ali i rješavanju nekih od najtežih kaznenih djela.


Dvojica nagrađenih heroja Milan Žuljevac i Antonel Mlinar prije više od mjesec dana spasili su 10 migranata koje su krijumčari ostavili da se potope u Kupi. Milan Žuljevac objasnio je što se tog kobnog dana događalo.




“Uočili smo vozilo i krenuli u potjeru, te se na kraju krijumčar našao u bezizlaznoj situaciji i zaletio se u vodu”, rekao je Žuljevac.


“Instiktivno smo ušli u vodu, nakon što smo vidjeli da je vozilo potonulo. Vidjeli smo jedino stražnje svjetlo kako viri iz vode, pokušali smo razbiti vjetrobransko staklo“, rekao je Antonel Mlinar.


Napomenuo je kako sve brzo događalo.


“Čuli smo krikove iz vozila, te smo odmah ustanovili da se radi o osobama u vozilu, te smo pristupili spašavanju života razbivši staklo i jednu po jednu osobu izvlačili smo na krov vozila, te vršili reanimaciju osoba”, rekao je Mlinar.


Žuljevac je rekao kako su se u Kupu vraćali više puta i da su sve učinili kako bi spasili ljudske živote. Obojica bi opet učinila isto.


“To je naš zadatak, naša zadaća i naravno da bih to ponovio“, kaže Žuljevac.


Mlinar se nada da se takvo nešto neće ponovo dogoditi, javlja Dnevnik.hr.