Stegovni postupak

Policajac Nikola Kajkić koji je oklevetao Olivera Frljića: Ispričavam se ako sam nekoga povrijedio

Boris Pavelić

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Kajkić je rekao i da je »njegov istup jednim dijelom nekorektno prenesen«



MUP je pokrenuo stegovni postupak protiv predsjednika Nacionalnog sindikata policije (NSP) Nikole Kajkića, potvrdila je jučer za naš list glasnogovornica policije Jelena Bikić. MUP je to učinio jer je Kajkić u subotu, 12. ožujka, na portalu direktno.hr neistinito izjavio da je MUP od 2. kolovoza prošle godine štitio intendanta HNK u Rijeci Olivera Frljića, potrošivši na to pola milijuna kuna, i to po nalogu bivšeg ministra Ranka Ostojića. 


»U skladu s člankom 96a Zakona o državnim službenicima, čelnik policijske uprave Vukovarsko-srijemske obavijestio je predmetni sindikat o namjeri pokretanja stegovnog postupka. Po zakonu, sindikat u roku osam dana treba dostaviti mišljenje«, kazala je Bikić za naš list. S obzirom, naime, da Zakon o državnim službenicima štiti sindikalne povjerenike »zbog obavljanja sindikalne aktivnosti«, sindikat treba dostaviti suglasnost za stegovni postupak. Ako uskrati suglasnost, MUP u roku od petnaest dana može zatražiti da Upravni sud dopusti stegovni postupak, o čemu Upravni sud treba hitno odlučiti.


U izjavi za direktno.hr, Kajkić je Frljića napao zbog njegove izjave kako je na uredima 1. policijske postaje u Rijeci izlijepljena slika Gospe. Nazvao ga je »očito protivnikom svega što je hrvatsko«, optužio da ne poštuje hrvatske žrtve, te ustvrdio da je MUP, po nalogu bivšeg ministra Ranka Ostojića, Frljića štitio od 2. kolovoza prošle godine do danas, potrošivši na to pola milijuna kuna. Tu je tvrdnju demantiralo ravanateljstvo policije, Ranko Ostojić i sam Frljić.




Nakon što je MUP u našem listu najavio stegovni postupak, javio nam se Nikola Kajkić, rekavši, uz ostalo, kako je »njegov istup jednim dijelom nekorektno prenesen«. »Isprike ukoliko sam nekoga povrijedio. Doista nisam imao namjeru«, kazao nam je Kajkić. Za danas je ipak najavio konferenciju za novinare, na kojoj, kako stoji u pozivu, NSP kani »u cijelosti demantirati izrečene neistine ravnateljstva policije, a ujedno predočiti dokaze koji ukazuju na još neke od brojnih nepravilnosti i nezakonitosti glavnog ravnatelja policije Vlade Dominića i bivšeg ministra Ranka Ostojića, koje su nažalost do sada prikrivane«. Najavljuje, uz ostalo, i detalje o »prikrivanju uzroka smrti sirijskih državljana u prostorijama Postaje granične policije Bajakovo«.