Posve ozbiljno

Pojavila se snimka predsjednice koja sjedi u svom uredu i naglas čita Pipi Dugu Čarapu

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot YouTube Martina Mihalić

Foto Screenshot YouTube Martina Mihalić



Društvenim mrežama danas se počeo dijeliti video u kojem predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sjedi u svom uredu i djeci naglas čita ulomak iz Pipi Duge Čarape švedske književnice Astrid Lindgren.


Snimka je nastala još u travnju prošle godine, no nekako je, priznat ćete, nezasluženo uspjela ostati ispod radara sve ove mjesece. Predsjednica se čitanjem Pipi Duge Čarape uključila u projekt koji je pokrenula nastavnica hrvatskog jezika iz Švedske Martina Mihalić.


U ovodu predsjednica, stoga, objašnjava kako se s veseljem odazvala molbi gospođe Mihalić da djeci pročita ulomak iz knjige koja je godinama dio djetinjstva djece diljem svijeta. Usporedila je potom Astrid Lindgren s Ivanom Brlić Mažuranić i njenim Čudnovatim zgodama šegrta Hlapića, koje, istaknula je, rado čita djeci u Hrvatskoj.




Gledateljima je čak predložila da i oni naglas čitaju knjige Ivane Brlić Mažuranić, ali i drugih hrvatskih književnika, a sve kako bi ‘slušali lijepe hrvatske riječi i prepoznali bogatstvo hrvatskog jezika’.


U istom projektu sudjelovao je i Miroslav Škoro, koji je ulomak čitao u društvu svog psića. Tko je u čitanju bio uspješniji prosudite sami.