Izvješće HAK-a

Pojačan promet na A1, A3 i na Istarskom ipsilonu

Hina



Pojačan je promet na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče u oba smjera, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka i na Istarskom ipsilonu u smjeru Slovenije, a na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila je duga oko tri kilometra i dijelom se proteže na Istarski ipsilon.


Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova. Kolnici su mokri i skliski u Gorskom kotaru i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni te HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.


Na A1 kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 2 km; a u smjeru mora nema dužih čekanja. Kod naplatnih postaja Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.




Na A8 – Istarskom ipsilonu je zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila je duga oko 3 km, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon. Kod tunela Učka prema Rijeci kolona je duga oko 2 kilometar.


Na Krčkom most promet je vrlo gust u oba smjera uz povremene zastoje.


Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će danas od 12 do 23 sata. Zabrana nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1 (dijelom Lička magistrala).