I mi to teško pratimo

Pogledajte vilu ministra Kuščevića, onu na koju je ‘zaboravio’. Cijelo ljeto je rasprodana

Portal Novilist.hr

Fotomontaža Davor Kovačević, Booking.com

Fotomontaža Davor Kovačević, Booking.com



Ministar uprave Lovro Kuščević u Nerežišćima na Braču izgradio je raskošnu kuću s vanjskim bazenom. Luksuznu nekretninu niti nakon jedanaest godina nije upisao u katastar što je po Zakonu o državnoj izmjeri i katastru bio dužan učiniti.Vila je, dakle, piše net.hr još uvijek formalno pašnjak.


Riječ je o prekršaju za koji je predviđena kazna u novčanom iznosu od 3000 do 6000 kuna.


Zaboravni ministar danas je potvrdio da je učinio propust te sarkastično zahvalio Bogu što ima puno nekretnina pa jednako šaljivo dometnuo da “nije moguće sve to pratiti”.




No, vilu već dugo iznajmljuje turistima. Prema podacima sa servisa Booking.com, gdje možete pogledati i fotografije ministrovog zdanja, peterosobna vila je gotovo cijelo ljeto rasprodana.


Sedmodnevni smještaj u njoj košta 16.391 kunu ili oko 2340 kuna dnevno u prosjeku. Vila, među ostalim, ima bazen, roštilj, sprave za fitness,a  s nje se pruža prekrasan pogled na more. Na Booking.comu zasad ima izuzetno dobru prosječnu ocjenu 8,4.


Iako se u katastarskim knjigama vodi kao pašnjak, u Kuščevićevoj imovinskoj kartici stoji da je on ondje ima kuću od 350 četvornih metara s okućnicom.


Na jednoj od polica u svojoj kući ministar ima i šahovnicu s prvim bijelim poljem, piše net.hr.


Foto Booking.com


Foto Booking.com