Propala kroz led

Pogledajte kako je vukovarski vatrogasac u rizičnoj akciji spasio psa iz zaleđene rijeke

P. N.

Foto screenshot YouTube

Foto screenshot YouTube



Večeras se Facebookom proširio video spašavanja psa koji je propao u led, a u pomoć su mu priskočili vukovarski vatrogasci. 


Kako pišu 24sata, vukovarski vatrogasci su u popodnevnim satima dobili poziv zabrinutog vlasnika koji ih je pozvao u pomoć jer je njegova kujica Lea u lovu na labudove nesretno završila u hladnoj rijeci Vuci.



Na dramatičnoj snimci koju je objavio vlasnik u subotu vidi se kako su vukovarski vatrogasci u teškim uvjetima organizirali spašavanje psa koji je zaglavio u ledenoj rijeci. Dok ga je nekoliko kolega pridržavalo konopcima, vatrogasac po imenu Denis se upustio u rizičan pothvat. Legao je na zračni madrac i dovukao se, klizeći po ledu, do mjesta gdje je glavu iznad površine vode držao promrzli pas.




– Idi desno, Denis, tamo je led deblji – vikali su kolege vatrogascu dok se probijao preko zaleđene površine. Opreznim pokretima primakao se psu i povukao ga na madrac. Pas je još jednom kliznuo u led, a onda se popeo na Denisa i kolege su oprezno započele izvlačenje.


Htjela se igrati s labudovima na dijelu Stare Vuke. Međutim, labudovi su odletjeli, a ona ne leti’ rekao je vlasnik za 24sata.


‘Leu smo udomili prije četiri godine kada smo ju pronašli na ulici. Imala je dva mjeseca. No, sve je to sporedno, bit priče je da su dečki spasili život iako je u pitanju pas i to vrlo brzo nakon mog poziva’, dodao je vlasnik Marinko.