Razoran potres

Poginulo najmanje 22 ljudi: Plenković uputio sućut Erdoganu zbog žrtva potresa na istoku Turske

Hina

foto: Ismail Coskun/Ihlas News Agency (IHA) via REUTERS

foto: Ismail Coskun/Ihlas News Agency (IHA) via REUTERS

"U ime hrvatskog naroda, hrvatske vlade i svoje osobno upućujem izraze iskrene sućuti vama i cjelokupnom turskom narodu, osobito obiteljima stradalih te, s nadom da će spasilačke službe pronaći što više nestalih, svim ozlijeđenima želim brz i uspješan oporavak", rekao je Plenković.



ZAGREB – Premijer Andrej Plenković uputio je danas sućut turskom predsjedniku Tayyipu Erdoganu u povodu razornog potresa na istoku Turske u kojem je poginulo najmanje 22 i ozlijeđeno tisuću ljudi.


Najmanje je trideset ljudi ostalo pod ruševinama nakon snažnog potresa magnitude 6,8 koji je u petak oko 20.55 sati (18.55 sati po srednjoeuropskom vremenu) pogodio okrug Sivrice, u pokrajini Elazigu.


AFAD, vladina agencija za katastrofe, objavila je da je iz ruševina dosad spašeno petero preživjelih.




“U ime hrvatskog naroda, hrvatske vlade i svoje osobno upućujem izraze iskrene sućuti vama i cjelokupnom turskom narodu, osobito obiteljima stradalih te, s nadom da će spasilačke službe pronaći što više nestalih, svim ozlijeđenima želim brz i uspješan oporavak”, rekao je Plenković.


Turska je u seizmički najaktivnijem dijelu svijeta pa su potresi ondje česti.


Godine 1999. u potresu magnitude 7,4 na sjeverozapadu zemlje poginulo je više od 17.000 ljudi, među kojima tisuću u Istanbulu.