Sporni paketi

Podravka i Robne zalihe demantiraju da su vatrogascima isporučili pakete hrane kojoj je prošao rok još 2014.

Hina

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović



Nakon što je u četvrtak objavljena fotografija paketa hrane za vatrogasce, kojoj je rok trajanja istekao 2014. godine, proizvođač paketa Podravka izvijestio je da ne snosi nikakvu odgovornost za njihovu distribuciju i uporabu jer su te pakete 2014. godine isporučili naručitelju za potrebe Robnih zaliha, kao pomoć poplavljenim područjima u Slavoniji, no Robne zalihe demantiraju da su isporučile te pakete vatrogascima.


Na facebook stranici »Vatrogasci – Oni su naši heroji« objavljena je fotografija paketa hrane koju vatrogasci dobivaju za obrok dok gase požare na udaljenim mjestima, pri čemu se na dnu tog paketa vidi da je rok trajanja do prosinca 2014. godine.


Podravka u priopćenju ističe kako se radi o paketima koji su tijekom svibnja i lipnja 2014. godine isporučeni, prema narudžbi tadašnjeg Ministarstva gospodarstva, za potrebe Robnih zaliha, a kao pomoć stradalima na poplavljenim područjima u Slavoniji.


»Podravka nakon isporuke proizvoda naručitelju ne snosi nikakvu odgovornost za njihovu daljnju distribuciju i uporabu«, ističe se u priopćenju.Voditelj Službe za Robne zalihe Stjepan Raič u izjavi za Hinu demantirao je da Robne zalihe s tim slučajem imaju ikakve veze, jer oni su servis koji čuva robe za potrebe države i postupa na nalog MORH-a, Državne uprave ili nekog kriznog stožera imenovanog od Vlade.

»Za cijelo vrijeme tih požara nikada nismo dobili nalog od bilo koga da damo bilo što. To mi nismo dali«, ustvrdio je dodajući kako bi novinari trebali ispitati tko je te pakete dao vatrogascima na požarištima.


»Sve što imaju Robne zalihe, imaju u roku trajanja«, naglasio je Raič dodavši kako Robne zalihe nisu jedine koje imaju cjelodnevni suhi obrok, koji sadrži oko deset artikala, već ih imaju i »drugi odgovorni subjekti«.