Kakvo iznenađenje

Pobunjenicima opet propalo rušenje Bernardića: Nisu uspjeli zahtjev staviti ni na dnevni red

Jagoda Marić

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Čini se da su među potpisnicima i brojni SDP-ovci bliski Rajku Ostojiću i Zlatku Komadini, a imaju i podršku Kamanjaca



ZAGREB Pobunjenicima u SDP-u propao je još jedan pokušaj rušenja šefa stranke Davora Bernardića. Ovog puta njih 35 na Glavni odbor došlo je sa zahtjevom kojim traže izglasavanje nepovjerenja Bernardiću.


Međutim, Erik Fabijanić odbio je to uvrstiti na dnevni red, krenula je rasprava pa pokušaj sazivanja predsjedništva… No, iako se tvrdilo da pobunjenici imaju desetoricu u predsjedništvu nije im uspjelo sazvati novo predsjedništvo koji bi uvrstilo ove točke na dnevni red.


Nisu ni tad odustali, već su pokušali svoje zahtjeve uvrstiti na dnevni red Glavnog odbora. Međutim, od 88 prisutnih imali su 38 glasova za. Trebalo im je 44 glasa, tako da im je akcija propala. Bernardić do daljnjeg ostaje predsjednik.




Kad je sjednica Glavnog odbora počela, pobunjenici su iznijeli prijedlog da Bernardića nakon smjene kao vršitelj dužnosti na godinu dana, do novih izbora, naslijedi Zlatko Komadina. Činilo se tad da su među potpisnicima i brojni SDP-ovci bliski Rajku Ostojiću i Zlatku Komadini, da imaju pače i podršku Kamanjaca.


Od svega, po n-ti put, nije bilo ništa. Nakon sjednice čula su se i neka razmišljanja da je Bernardiću time dana još jedna šansa da se sam povuče.