Zajedničko djelovanje

Plenum FF-a podržao akciju “Sretna penzija” povodom rođendana rektora Damira Borasa

Hina



Plenum Filozofskoga fakulteta (FF) Sveučilišta u Zagrebu podržao je u utorak navečer osnivanje platforme različitih sveučilišnih sastavnica zbog zajedničkoga djelovanja prema sveučilišnu Rektoratu u vezi nelegalnih odluka Senata i drugih nezakonitih procesa na tome sveučilištu.


Vezano za potporu za osnivanju platforme, plenum je naložio i svoj Radnoj grupi za vanjsku suradnju da ‘krene’ u organiziranje te platforme. 


 Plenum FF-a podržao je i zajedničku akciju s Tekstilno-tehnološkim fakultetom (TTF) ispred Rektorata zagrebačkoga Sveučilišta 25. listopada ove godine u povodu rođendana rektora Damira Borasa pod nazivom “Sretna penzija”, što su predložili predstavnici TTF-a nazočni na plenumu.




 Treći zaključak plenuma odnosio se na Inicijativu članova i zamjenika članova u Fakultetskome vijeću, odnosno plenum je od njih zatražio da ustraju na poziciji da ne sudjeluju u radu Vijeća bez studentskih predstavnika.


 Nakon što je jedan od sudionika plenuma upozorio da se pod točkom “Paraliza rada Vijeća i fakulteta” nije glasovalo o četvrtom prijedlogu to je učinjeno pod točkom razno.


 Riječ je bila o tomu hoće li plenum podržati akciju ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja, a akcija se odnosi na upoznavanje novoga ministra znanosti i obrazovanje s trenutačnim studentskim problemima i s krizom na Sveučilištu.


 Plenum je podržao i tu inicijativu, a jedna od sudionica rekla je kako je za novoga ministra znanosti i obrazovanja predložen Pavo Barišić koji u Hrvatskoj paneuropskoj uniji blisko surađuje s akademikom Mislavom Ježićem, a surađuje i s rektorom Borasom. Ta je primjedba popraćena smijehom plenumaša.


  Pod točkom razno jedan student upozorio je na probleme neinformiranosti studenata koji su upisali jednopredmetni studij filozofije koji ima samo znanstvenii smjer, a oni su uvjereni da će po zvaršetku studija raditi kao profesori filozofije. S tim u vezi, plenum je predložio da se taj problem iznese na sjednici Odsjeka za filozofiju.


 Predstavnik udruge “Protagora” pozvao je pak okupljene da im se pridruže u prosvjedu koji će organizirati u subotu, 22. listopada, na kojemu će tražiti raskid ugovora između Vatikana i Republike Hrvatske, a i njegov su prijedlog okupljeni pozdravili pljeskom,       


 Zaključeno je i da će se idući plenum održati po potrebi i za to je zadužena Radna grupa za tehnikalije.