Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Pušten na slobodu

Plenkoviću na Korčuli vikao 'Živio, ćaća!', policija ga odvukla. Dobio prijavu pa pušten na slobodu

Foto Screenshot Nova TV
Foto Screenshot Nova TV
Autor:
Objavljeno: 29. srpanj 2019. u 13:42 2019-07-29T13:42:00+02:00

Andrej Plenković stigao je na Korčulu u ponedjeljak ujutro, a već po silasku s policijskog glisera dogodio se incident, javlja Dnevnik.hr

Čim je Plenković sišao s policijskog glisera u Korčuli, jedan je muškarac počeo uzvikivati "Živio ćaća!", a visoko iznad glave držao je papir na kojem je pisalo "Ćaća".

Policajci su, čini se, zaključili da muškarac ozbiljno narušava javni red i mir, pa su odlučno djelovali i krenuli ga odvlačiti s mjesta događaja.

"Pustite me! Došao sam pozdraviti našeg ćaću. Živio ćaća!" uzvikivao je muškarac dok su ga policajci odvodili s tog mjesta.

Jedan od policajaca rekao je novinarima Nove TV da je muškarac remetio javni red i mir.

Čovjek je kasnije pušten iz pritvora uz uz optužni prijedlog za narušavanje javnog reda i mira, potvrdila je glasnogovornica PU dubrovačke za N1.

- Privođenjem i udaljavanjem prosvjednika s mjesta mirnog prosvjeda, policija je onemogućila ostvarivanje njegovog ljudskog prava na javno okupljanje i na slobodu izražavanja.

Prema dostupnoj snimci prosvjednik ni na koji način nije narušavao red i mir, već je koristio svoje pravo na izražavanje i spontano okupljanje te nije smio biti udaljen s mjesta spontanog prosvjeda, priopćila je Kuća ljudskih prava.

O svemu se oglasio i predsjednički kandidat Miroslav Škoro.

- Čime je čovjek koji drži natpis ugrozio bilo čiju sigurnost ili javni red i mir? Čak nije bio ni preglasan niti je ikoga vrijeđao.

Kad dođeš u fazu da nemaš hrabrosti prići takvom čovjeku, popričati s njim i čuti što ga muči, nego na njega šalješ policiju, to je znak da si izgubio doticaj sa stvarnošću i sa svojim narodom, napisao je Miroslav Škoro na Facebooku.

Plenković je na Korčulu stigao s ministrom Olegom Butkovićem,a u planu im je obilazak novoizgrađene operativne obale u trajektnoj luci Dominče. Sastaje se i sa županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Grada Korčule Andrijom Fabrisom.

Butković je potpisao ugovor za dodjelu bespovratnih sredstva za projekt "Rekonstrukcija lukobrana Puntin - luka Korčula", vrijedan 10,5 milijuna kuna, a premijer i ministar u posjeti su i Veloj Luci, gdje se pak stavlja potpis ugovora za projekt "Izgradnja pomorsko-putničkog terminala Vela Luka" vrijedan 111,2 milijuna kuna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.