Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1
Sutra: 1° 1° 1
23. siječnja 2019.
Premijer se vratio iz Bruxellesa

Plenković za utorak najavio sastanak Vijeća za obranu o kupnji borbenih zrakoplova

Snimio Darko JELINEK
Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 23. ožujak 2018. u 22:36 2018-03-23T22:36:11+01:00

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je u petak navečer sastanak hrvatskoga državnog vrha idući tjedan, u ponedjeljak, a sastanak Vijeća za obranu u utorak u 18 sati na temu – kupnja borbenih zrakoplova

ZAGREB Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je u petak navečer sastanak hrvatskoga državnog vrha idući tjedan, u ponedjeljak, a sastanak Vijeća za obranu u utorak u 18 sati na temu – kupnja borbenih zrakoplova.
 

Premijer Plenković po povratku iz Buxellesa sa summita EU, u razgovoru za večerašnji Dnevnik Hrvatske televizije (HTV), uz vanjskopolitičke teme, još je jednom pojasnio stajalište hrvatske Vlade vezano za ratifikaciju Istanbulske konvencije i interpretativnu izjavu koju je Vlada RH jučer prihvatila.

»Radi se o konvenciji Vijeća Europe iza koje je i ranije stajala vlada HDZ-a. Moramo pojačati sve naše napore protiv fenomena nasilja prema ženama u hrvatskom društvu. Očekujem da će većina razumjeti što je cilj Konvencije. Ovo je tema civilizacijskog karaktera zaštite žena u našem društvu«, rekao je Plenković, napomenuvši kako želi još jednom poslati poruku hrvatskoj javnosti vezano za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Glede glasovanja u Hrvatskom saboru kao i glasovanja zastupnika HDZ-a, poručio je da »Klub HDZ-a mora imati povjerenje u vlastiti stav i procjenu«.

»U hrvatskom zakonodavstvu postoji već pojam roda, zato očekujem od svih članova HDZ-a da to prihvate. Oni koji imaju rezerve i ne vjeruju u hrvatske institucije – s interpretativnom izjavom dobili su jamstvo. Većinsko je raspoloženje jasno, pa i kod partnera u koaliciji. Istanbulska konvencija će se ratificirati u prvom ili drugom tjednu travnja, nakon početka sjednice Sabora 11. travnja«, dodao je Plenković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka