Šef HDZ-a i Vlade

Plenković uporno brani Dalićku: ‘Navalili ste na potpredsjednicu, a to joj je bio najbolji potez’

P. N.

Foto Matija Habljak / PIXSELL

Foto Matija Habljak / PIXSELL

'Žao mi je da tih odredbi nije bilo', rekao je na pitanje o tome zašto nisu ugrađeni zaštitni elementi iz talijanskog zakona o Parmalatu u kojima stoji da oni koji su pisali zakon ne mogu raditi na njegovoj provedbi



Premijer Andrej Plenković bio je na jutrošnjoj sjednici Kluba zastupnika HDZ-a. Nakon toga je dao izjave, no nije odstupio od jučerašnjeg stajališta – ne dozvoljava kritike na Martinu Dalić nakon otkrića afere s mailovima.


‘Navalili ste na potpredsjednicu Vlade, a dobila je nagradu da je to bio najbolji potez u 2017. U supstanci ne vidim loše namjere, niti nešto nezakonito’ ‘, kazao je premijer, a prenosi N1


Na pitanje znači li to da je ovdje cilj opravdavao sredstvo, odgovorio je;




– Ne, ne, to vi govorite… Bitno je ostvariti cilj. Nije došlo do krize mega razmjera, to je bio cilj oko kojega smo se angažirali. Ne vidim ništa novoga osim ponavljanja priče koju slušamo već nekoliko mjeseci, rekao je. 


‘Žao mi je da tih odredbi nije bilo’, rekao je na pitanje o tome zašto nisu ugrađeni zaštitni elementi iz talijanskog zakona o Parmalatu u kojima stoji da oni koji su pisali zakon ne mogu raditi na njegovoj provedbi.