Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
23. ožujka 2019.
Premijer optimističan

Plenković uoči lokalnih izbora očekuje pobjedu HDZ-a

Andrej Plenković, Foto: D. ŠKOMRLJ
Andrej Plenković, Foto: D. ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 19. svibanj 2017. u 16:06 2017-05-19T16:06:05+02:00

Upitan o mogućoj velikoj koaliciji HDZ-SDP Plenković je rekao kako je savjetovao svim čelnicima stranaka da se do 21. svibnja koncentriraju na svoje kampanje za lokalne izbore

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izrazio je u petak optimizam uoči lokalnih izbora, ističući kako očekuje pobjedu HDZ.

»Što se tiče lokalnih izbora, očekujem pobjedu HDZ-a na razini županija, na razini gradova, iskorake u velikim urbanim sredinama, i mislim da će s te strane rezultati biti sukladno očekivanjima«, rekao je Plenković novinarima u Banskim dvorima nakon susreta s predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem.

»Budući da sam sada u ulozi predsjednika Vlade, ne želim baš skroz prijeći 'pod šešir predsjednika HDZ-a', ali što se tiče lokalnih izbora vrlo sam optimističan«, poručio je Plenković.

Upitan o mogućoj velikoj koaliciji HDZ-SDP Plenković je rekao kako je savjetovao svim čelnicima stranaka da se do 21. svibnja koncentriraju na svoje kampanje za lokalne izbore.

»Tako bi se i razgovori s drugim parlamentarnim strankama nastavili od ponedjeljka, kada se ozračje kampanje smiri i kada se na neki način vratimo u uobičajene okvire dijaloga«, dodao je.

Novinare je zanimalo znači li to i razgovore sa SDP-om na što je Plenković odgovorio – »s parlamentarnim strankama, ono što se tiče velike koalicije, to sam bio vrlo jasan jučer u Splitu«, kada je odbio mogućnost koaliranja sa SDP-om.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown