Nastavak proizvodnje

Plenković sutra stiže u 3. maj. Što sprema premijer za pomoć riječkom brodogradilištu?

Jagoda Marić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



RIJEKA Premijer Andrej Plenković sutra će posjetiti brodogradilište 3.maj gdje će se susresti s direktorom Edijem Kučanom, potvrđeno nam je u Vladi.


U posjet riječkom škveru stižu i ministri Oleg Butković, Darko Horvat i Dražen Bošnjaković, a Vladina delegacije stiže samo pet dana nakon što je na prošlotjednoj sjednici donesen zaključak o tome da se Vlada planira uključiti u iznalaženje rješenja za deblokadu računa 3.maja,a li i pripremu i nastavak proizvodnje.


Na tom poslu posebice će angažirani biti Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo pravosuđa, koje bi do kraja kolovoza trebalo Vladi predložiti plan za deblokadu računa, a nakon analize Hrvatske brodogradnje – Jadranbrod, i plan za angažman države za završetak brodova, a konačni cilj cijelog tog procesa trebao bi nakon dvije godine biti pronalazak novog strateškog partnera za 3.maj.




Na sjednici Vlade na kojoj je donesen taj zaključak premijer je istaknuo kako bi 3.maj, da nije bilo pozajmice Uljaniku mogao funkcionirati, a poslije je novinarima pojasnio da je cilj da nakon ulaska strateškog partnera u 3.maj država izađe bez troška iz tog procesa. Dolazak premijera trebao bi sugerirati da Vlada ozbiljno razmatra mogućnost da se angažira u 3.maja.