Definicija zabavnog

Plenković se zabavljao, zahtjevi partnera su mu jako smiješni: ‘17%? Dići ćemo im plaće 100%!’

Portal Novilist.hr

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



“Danas je jako zabavan dan, pa ćemo se malo zabavljati”, počeo je premijer Andrej Plenković današnju izvanrednu konferenciju za novinare, na kojoj se osvrnuo na odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u slučaju imenovanja Igora Pokaza za veleposlanika u Ujedinjenom Kraljevstvu.


Povjerenstvo je većinom glasova odlučilo da je premijer povrijedio načelo savjesnog i transparentnog postupanja jer je propustio deklarirati svoju kumsku povezanost s Igorom Pokazom kada ga je predlagao za veleposlanika u Ujedinjenom Kraljevstvu.


– Imamo političko instrumentaliziranje povjerenstva, temeljno nepoznavanje ove procedure i još totalno nepoznavanje konteksta ljudi o kojima se radi. Ako je nešto autogol, onda je to ova odluka. To je diskvalificirajući autogol, rekao je na to Plenković. 




Cijelo obrazloženje premijera možete pročitati OVDJE.


No, kako mu je danas bio “zabavan dan” premijer se nije zaustavio na povjerenstvu. Na pitanje novinara Plenković se osvrnuo na štrajk nastavnika i njihova potraživanja za većim plaćama, ali i zahtjeve svojih koalicijskih partnera.


– Super nam je! Svima ćemo dići plaće 100 posto. 17 posto je malo. Ima novaca u proračunu i svima ćemo podići plaću za 100 posto, rekao je.


Nije odolio ponovo se ironično osvrnuti na Miru Bulja i njegove intelektualne kvalitete.


– Razgovarat ću s predsjednicom o imenovanju Bulja za veleposlanika u Londonu, mislim da će to biti dobro za bilateralne odnose. Treba nam jedan sveobuhvatni analitički pogled, koji će nam Bulj sigurno dati, pogotovo je to bitno jer sad Velika Britanija izlazi iz EU, rekao je Plenković.


Prije odlaska odlučio je još jednom ponoviti koliko mu je sve ovo bilo zabavno: “Ovo je bila zabavna pressica. Rekao sam da će biti zabavno”.


Novinari su mu odgovorili da njima nije zabavno, a teško da će biti zabavno i nastavnicima kako se premijer obrecnuo na njihove zahtjeve za dostojanstvenim plaćama. Sve uz osmijeh, naravno.