Sjednica Vlade

Plenković se oglasio o aferi s fotografijama Tolušića: ‘Ovakvo podmetanje još nismo imali’

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Kaže da je začuđen dijelu komentatora - političkih aktera i novinara - koji tvrde da je u pitanju "PR-ovsko" skretanje pozornosti s drugih tema



Predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se na početku današnje sjednice Vlade na aferu oko montaže fotografija, na kojima je potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić prikazan s nepoznatom ženskom osobom i kokainom u kompromitirajućim pozama.


– Ovo je nova vrsta pokušaja kompromitacije i destabilizacije. Vidjeli smo već fabriciranje SMS korespodencije i državnih odvjetnika i sudaca i premijera, ali ovako nešto još nismo vidjeli. Otkrivamo nove elemente kreacije onih koji se bave kaznenim djelima, rekao je Plenković.


Kaže da je začuđen dijelu komentatora – političkih aktera i novinara – koji tvrde da je u pitanju “PR-ovsko” skretanje pozornosti s drugih tema.




– Hvala im na komplimentu da smo tako kreativni. Ali nismo. Ne bavimo se time. Ogorčeni smo ovakvim slučajem koji je išao na diskvalificiranje i teške posljedice po privatni život ministra Tolušića. Očekujem da nadležna tijela utvrde tko je to učinio i zašto. Naša je poruka jasna – nastavit ćemo kao vlada ozbiljan posao i nosit ćemo se s ovakvim pokušajima podmetanja, dodao je i zahvalio uredniku i vlasniku Nacionala “koji je razborito pristupio temi” i SOA-i “koja je brzo utvrdila da je riječ o falsifikatu”.