Nova runda pregovora

Plenković primio sindikaliste: Nastavnicima ponuđeno da koeficijenti budu podizani u dva navrata

P. N.

Foto Marko Lukunić / PIXSELL

Foto Marko Lukunić / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković primio je čelnike sindikata i dao novu ponudu. Prema izjavama iz Vlade, intenzivno se pregovara o novoj ponudi, konzultacije traju unutar Vlade i unutar sindikata



Nova runda pregovora između sindikata i Vlade nastavlja se i u nedjelju. Sindikalni čelnici uoči sastanka kazali su da je koeficijent ključna riječ koja može zaustaviti štrajk, a ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak apelirala je na sve da se danas konačno dogovore te ponovila da su potrebna hrabra i brza rješenja.


Sindikati su u Vladu ušli u 15 sati, ali pregovori satima nisu počinjali, a sindikati i predstavnici Vlade satima su sjedili u dvije odvojene prostorije.


Iz Vlade kažu da su ih primili nešto prije 18 sati, a sindikati su potvrdili za televiziju N1 da su prošli sati prije nego su se sastali s premijerom. Dodali su i da su satima čekali u sobi bez grijanja, a da im se nitko nije obratio.




Kako javlja reporter televizije N1 Ivan Hrstić, premijer Andrej Plenković primio je čelnike sindikata i dao novu ponudu. Prema izjavama iz Vlade, intenzivno se pregovara o novoj ponudi, konzultacije traju unutar Vlade i unutar sindikata.


Neslužbeno se doznaje da je sindikatima ponuđeno da koeficijenti budu podizani u dva navrata, tri pa ponovno tri posto.