Teroristički napad u Trebesu

Plenković izrazio sućut Francuskoj: ‘Hrvatska osuđuje terorizam’

Hina

Reuters

Reuters

»S dubokim sam žaljenjem primio vijest o talačkoj krizi u gradu Trebesu, u kojoj je, nažalost, bilo žrtava«, navodi premijer u poruci francuskome predsjedniku vlade



ZAGREB Hrvatska oštro osuđuje terorizam i odlučna je u borbi protiv bezumnog nasilja koje zadire u temelje modernog demokratskog društva, rekao je u petak premijer Andrej Plenković u pismu sućuti francuskome kolegi Edouardu Philippeu nakon terorističkog napada u gradiću Trebesu.


»S dubokim sam žaljenjem primio vijest o talačkoj krizi u gradu Trebesu, u kojoj je, nažalost, bilo žrtava«, navodi premijer u poruci francuskome predsjedniku vlade.


»Republika Hrvatska oštro osuđuje terorizam i odlučna je u borbi protiv bezumnog nasilja koje zadire u temelje modernog demokratskog društva«, poručio je Plenković.




Uputio je izraze najiskrenije sućuti premijeru, obiteljima stradalih i svim građanima koje je taj tragičan čin pogodio.


Tri su osobe ubijene na jugozapadu Francuske u petak u seriji napada u kojima je napadač prvo oteo vozilo usmrtivši jednu osobu u gradu Carcassonneu te zatim uzeo taoce u supermarketu u Trebesu uz povike Alahu Akbar, a za napad je, zasad bez dokaza, odgovornost preuzela tzv. Islamska država.