Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 0° 1
Sutra: 0° 0° 1
24. siječnja 2019.
Teroristički napad u Trebesu

Plenković izrazio sućut Francuskoj: 'Hrvatska osuđuje terorizam'

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 23. ožujak 2018. u 18:08 2018-03-23T18:08:32+01:00

»S dubokim sam žaljenjem primio vijest o talačkoj krizi u gradu Trebesu, u kojoj je, nažalost, bilo žrtava«, navodi premijer u poruci francuskome predsjedniku vlade

ZAGREB Hrvatska oštro osuđuje terorizam i odlučna je u borbi protiv bezumnog nasilja koje zadire u temelje modernog demokratskog društva, rekao je u petak premijer Andrej Plenković u pismu sućuti francuskome kolegi Edouardu Philippeu nakon terorističkog napada u gradiću Trebesu.

»S dubokim sam žaljenjem primio vijest o talačkoj krizi u gradu Trebesu, u kojoj je, nažalost, bilo žrtava«, navodi premijer u poruci francuskome predsjedniku vlade.

»Republika Hrvatska oštro osuđuje terorizam i odlučna je u borbi protiv bezumnog nasilja koje zadire u temelje modernog demokratskog društva«, poručio je Plenković.

Uputio je izraze najiskrenije sućuti premijeru, obiteljima stradalih i svim građanima koje je taj tragičan čin pogodio.

Tri su osobe ubijene na jugozapadu Francuske u petak u seriji napada u kojima je napadač prvo oteo vozilo usmrtivši jednu osobu u gradu Carcassonneu te zatim uzeo taoce u supermarketu u Trebesu uz povike Alahu Akbar, a za napad je, zasad bez dokaza, odgovornost preuzela tzv. Islamska država.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka