Sjednica Vlade

Plenković i dalje bijesan: ‘Ta stranka kontinuirano širi govor mržnje, s njima više nema suradnje’

P. N.

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

To je apsolutno neprihvatljivo. Kao političari koji smo u političkoj borbi i dijalogu, možemo trpjeti uvrede, laži i klevete, ali baš optužbe za veleizdaju nećemo trpjeti, rekao je Plenković



Premijer Andrej Plenković na početku se današnje sjednice Vlade ponovno osvrnuo na jučerašnja događanja u Hrvatskom saboru.


Kaže kako smo “tamo svjedočili novoj salvi uvreda, laži, difamacija i kleveta, čak i optužbi za veleizdaju potpredsjednice Vlade i njega osobno”.


– To je apsolutno neprihvatljivo. Kao političari koji smo u političkoj borbi i dijalogu, možemo trpjeti uvrede, laži i klevete, ali baš optužbe za veleizdaju nećemo trpjeti, rekao je Plenković i optužio Most nezavisnih lista za “kontinuirani doprinos ojačavanju govora mržnje i spirale mržnje u Hrvatskoj”.




Kaže da im on to kao premijer neće dopustiti, ali i poručuje – “s tom strankom ni u kojoj varijanti više nećemo surađivati”.


– Naša je odgovornost velika za toleranciju u hrvatskom društvu i suživot. Ne želimo da se kao plod ovakvih nastupa događaju problemi u životu naših građana. Treba napraviti ozbiljnu razliku između političara i politikanata u Hrvatskoj, poručio je.