Predsjednik Vlade

Plenković: U 2018. nastojat ćemo Hrvatsku i cijelo društvo učiniti kvalitetnijim i ugodnijim za život

Hina

Reuters

Reuters

»Učinit ćemo sve da naš program, rezultati i naša usmjerenost na reforme u svim ključnim područjima – i u gospodarstvu u smislu poslovnog okruženja, pravosuđu, upravi i obrazovanju te zdravstvu i mirovinskom sustavu, u idućoj 2018. godini budu ključne teme, gdje ćemo, uz potporu našeg ubrzanog angažmana apsorpcije europskih sredstava, nastojati učiniti Hrvatsku i cijelo društvo kvalitetnijim i ugodnijim za život«, rekao je Plenković



Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u četvrtak navečer kako će u idućoj godini učiniti sve da njihov program, rezultati i usmjerenost na reforme u svim ključnim područjima budu ključne teme, gdje će uz potporu ubrzanog angažmana apsorpcije europskih sredstava, nastojati učiniti Hrvatsku i cijelo društvo kvalitetnijim i ugodnijim za život.


»Učinit ćemo sve da naš program, rezultati i naša usmjerenost na reforme u svim ključnim područjima – i u gospodarstvu u smislu poslovnog okruženja, pravosuđu, upravi i obrazovanju te zdravstvu i mirovinskom sustavu, u idućoj 2018. godini budu ključne teme, gdje ćemo, uz potporu našeg ubrzanog angažmana apsorpcije europskih sredstava, nastojati učiniti Hrvatsku i cijelo društvo kvalitetnijim i ugodnijim za život«, rekao je Plenković na HDZ-ovu božićnom domjenku, održanom nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.


Na božićnom domjenku okupili su se, uz čelnike i članove stranke, saborski zastupnici, ministri te mnogi predstavnici medija.Plenković je istaknuo kako je HDZ ovu godinu, nakon uspješne prošle, završio s izvrsnim rezultatom na lokalnim izborima u kojima je pobijedio u 13 županija 50 posto gradova i približno toliko općina u Hrvatskoj.Naglasio je kako to pokazuje snagu i konsolidiranost HDZ-a i njezinu pripravnost da na svim izborima pokaže maksimum te, na temelju programa, dobije potporu hrvatskih građana. Plenković je ocijenio kako je 2017. godina bila vrlo dinamična i izazovna u kojoj su imali mnoge izazove – od političkog, gospodarskog i sigurnosnog karaktera.Poručio je i da – neovisno o tome koliko je tih zadaća, imaju dobru volju, znanje i kvalitetne ljude te program, koji narod i zemlju treba učiniti spremnim da se suoči s izazovima globalizacije i integracije kako bi bio u stanju iznjedriti nove generacije naših ljudi koji će, kvalitetno obrazovani, izaći konkurentni na tržište rada, bilo ono u Hrvatskoj, drugdje u Europi ili u svijetu. »Istodobno, vodimo računa o našoj kulturi, tradiciji i identitetu, vrjednosnoj orjentaciji i, kao stranka, našem narodnjačkom i demokršćanskom karakteru«, kazao je Plenković.Ocijenivši da je HDZ ovu godinu učinio još boljom za građane, podsjetio je na dobre rezultate u gospodarstvu te na »izvrsne pokazatelje na makroekonomskoj razini od smanjenja duga, smanjenja deficita, smanjenja nezaposlenosti, rasta produktivnosti i izvoza te najbolju turističku sezonu«. Predsjednik Vlade je naglasio i da, nakon godinu dana konkretnih učinaka porezne reforme, građani imaju veće plaće te da je pokazana društvena solidarnost. Uz to, kroz dijalog s poslodavcima i sindikatima, podigli su osnovice jednako za državne i javne službenike, povećali minimalnu plaću, izašli u susret onim sektorima u kojima je najteže (tekstil, drvo-prerađivačka i metalo-prerađivačka industrija) te su napravili iskorak i prema poslodavcima, dodao je.Plenković je kazao i da nastoje riješavati probleme na vanjsko-političkoj agendi sa Slovenijom, BiH, Srbijom i Mađarskom.»Sve su teme jednako aktivne i zahtjevne. No, znamo koja je naša linija – linija zaštite hrvatskih nacionalnih interesa. Dijalogom, civiliziranim europskim pristupom opet čvrsto na braniku onoga što su interesi naše domovine«, istaknuo je. Zahvalio je svim članovima stranke koji su dali doprinos uspjehu HDZ-a. Također, zahvalio je i medijima na izvještavanju o njihovim aktivnostima, komentarima, kritikama i korekcijama.»To je dobro i korisno za svaku stranku. To je zdravo za nas. Mi pažljivo osluškujemo na koji se način percipira naša ukupna aktivnost«, rekao je Plenković.