Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Odbacuje i odbija

Plenković: 'SDP-ova interpelacija? Od ove Vlade nema odlučnije i hrabrije po pitanju modernizacije zrakoplovstva'

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 7. veljača 2019. u 11:37 2019-02-07T11:37:00+01:00

Poduzeli smo sve što smo mogli da Hrvatskoj osiguramo nove zrakoplove koji su u odnosu na ove postojeće, kvalitetni, moderni, dobro opremljeni i cjenovno priuštivi u razdoblju od deset godina, bez bilo kakvih skrivenih troškova, kazao je Plenković

ZAGREB Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u četvrtak da Vlada odbacuje i odbija interpelaciju o njihovom radu koju je podnijelo 16 saborskih zastupnika vezano za proces nabave višenamjenskih borbenih aviona, ustvrdivši da je sve što je ova Vlada radila u tom pogledu bilo odlučnije i hrabrije glede modernizacije Hrvatskog ratnog zrakoplovstva od ijedne Vlade do sada.

»Odbacujemo i odbijamo ovu interpelaciju jer je sve što je ova Vlada radila u tom pogledu bilo odlučnije i hrabrije glede modernizacije Hrvatskog ratnog zrakoplovstva nego ijedna Vlada do sada. Poduzeli smo sve što smo mogli da Hrvatskoj osiguramo nove zrakoplove koji su u odnosu na ove postojeće, kvalitetni, moderni, dobro opremljeni i cjenovno priuštivi u razdoblju od deset godina, bez bilo kakvih skrivenih troškova. Zbog razloga koji su bili van mogućnosti utjecaja naše Vlade i Hrvatske, ta transakcija se nije dogodila i sto posto ćemo izvući određene pouke«, kazao je Plenković na sjednici Vlade.

Važnim je istaknuo to da je odlučnost Vlade da Hrvatska modernizira svoje ratno zrakoplovstvo jednako snažna kao i prošle godine te je najavio da će nakon odgovarajućih dodatnih analiza i priprema, kada to procijene, krenuti u nove aktivnosti u tom pogledu.

Vezano za uredbu o kriterijima za bodovanje prijava za stambeno zbrinjavanje koja je danas na dnevnom redu sjednice, Plenković je podsjetio da je dvije trećine Hrvatske obuhvaćeno Zakonom o stambenom zbrinjavanju na potpomognutom području.

Naveo je da je u provedbi programa obnove i stambenog zbrinjavanja dosad uloženo 22 milijarde kuna te da je Hrvatska sama, bez međunarodnih financijskih institucija, obnovila ili izgradila 156.000 kuća i stanova. »To vam je kao da smo sagradili deset Šibenika«, kazao je premijer, dodavši da je taj proces ujedno i dio Vladine politike demografske revitalizacije.

Plenković se osvrnuo i na jučerašnju saborsku raspravu vezano za reviziju Vatikanskih ugovora, ponovivši da je stav Vlade da nema nikakve potrebe za takvu inicijativu i da se jasno protive tome.

Ocijenio je da je njihova suradnja s Katoličkom crkvom i sa svim vjerskim zajednicama u Hrvatskoj kvalitetno i dobro uređena i da pridonosi društvu u cjelini. »Nastavit ćemo raditi u tom duhu suradnje i partnerstva i provoditi četiri ugovora koji su na snazi. Za nas tu nema dileme i kažem jedno vrlo jasno ne reviziji«, poručio je premijer.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.