Odjeci komemoracije

Plenković Olivera nazvao građaninom svijeta, Krstičević naglasio da je davao snagu braniteljima

Hina

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

»Oliverov duh i činjenica da se znao rugati sa sobom i s našim kontekstom je možda i najsimpatičnije«, dodao je Plenković



SPLIT Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u utorak nakon komemoracije kako je Oliver Dragojević bio građanin svijeta, a potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević je rekao kako je Oliver za vrijeme Domovinskog rata obilazio položaje branitelja i davao im snagu.


»Komemoracija je bila od srca, a Oliverovi prijatelji glazbenici, najbliži suradnici i veliki umjetnici izrazili su u svojim govorima, vjerujem, većinu onih emocija i osjećaja koje ljudi diljem Hrvatske osjećaju, to jest veliko poštovanje za Olivera koji je bio čovjek s otoka (Korčule), a živio je u Splitu i bio je građanin svijeta,« kazao je Plenković novinarima.


Po Plenkovićevim riječima Oliver je svima nama podario krasne trenutke i zato se taj »veliki gubitak« prožimao kroz govore na komemoraciji.




»Oliverov duh i činjenica da se znao rugati sa sobom i s našim kontekstom je možda i najsimpatičnije«, dodao je Plenković.


Ministar obrane Krstičević je ocijenio kako je komemoracija u čast Olivera Dragojevića bila veličanstvena i puna emocija.


»Oliver je čovjek naroda, Dalmacije, Splita i Hajduka, a meni je drago što nas je puno puta za vrijeme Domovinskog rata obilazio na položajima i davao nam snagu,« naglasio je Krstičević.


Krstičević je također istaknuo kako Hrvatska ratna mornarica (HRM) ima himnu »Mi smo hrvatski mornari,« koju pjeva Oliver.


»To je za mene velika pjesma,« rekao je Krstičević, dodavši kako mu je drago što će danas kasno poslijepodne topovnjače hrvatske ratne mornarice biti u Splitu na ispraćaju lijesa Olivera Dragojevića za kojeg je kazao da je »simbol Dalmacije.«


»Oliver je nešto posebno, u njegovim su pjesmama uvijek Dalmacija i more, a i ja sam Dalmatinac,« rekao je Krstičević.