Budući sastav Vlade

Plenković: Nova vlada trebala bi imati četiri potpredsjednika

Hina

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

»Išlo bi se za određenim razdvajanjima i spajanjima resora', rekao je Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a dodavši kako bi nova vlada trebala imati četiri potpredsjednika.



ZAGREB – Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u utorak ujutro kako će tijekom dana biti nastavljen rad na formiranju nove vlade i to kroz radne skupine, no iako o detaljima prijedloga njezinog ustroja koji je sinoć predstavljen Mostu nije htio govoriti otkrio je kako bi nova vlada trebala imati četiri potpredsjednika.


»Išlo bi se za određenim razdvajanjima i spajanjima resora’, rekao je Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a dodavši kako bi nova vlada trebala imati četiri potpredsjednika.


Osvrnuo se i na prijepornu točku Mosta i HDZ-a koja se odnosi na spor s bankama oko ‘švicarca’ rekavši: ‘Mislim da su ljudi kad se radi o konverziji zakonom već bili adresirani, sada je bitno da se zaštiti hrvatska država i hrvatski proračun. Očekujem jasan stav Ministarstva financija koje će voditi taj postupak«.




Najavio je i kako HDZ ide s cjelovitom poreznom reformom. »U prvoj fazi porez na dobit, porez na dohodak. Ideja da se smanji stopa PDV-a ići će u drugoj godini mandata, prvo na 24, a onda na 23. Siguran sam da ćemo postići dogovor s Mostom oko te teme’, rekao je Plenković uvjeren kako će se oko toga uspjeti uskladiti s Mostom.


Na pitanje o potpisima HSS-a Plenković je odgovorio kako su »dobrodošli za stabilnost Vlade«.