Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 4n
Sutra: 13° 13° 4n
20. studenoga 2019.
Galantni Miki

Plenković, Kolinda i svita popili 106.000 kuna na dočeku Vatrenih. Pogodite tko plaća račun

Foto Pixsell
Foto Pixsell
Autor:
Objavljeno: 16. studeni 2018. u 20:59 2018-11-16T20:59:48+01:00

Gradonačelnik Milan Bandić u odluci objavljenoj na službenoj stranici Grada Zagreba ovlastio je Gradski ured za sport i mlade da iz proračunske zalihe podmiri račun u visini od 106 tisuća kuna 

RIJEKA Deseci tisuća ljudi veselili su se ovog ljeta Vatrenima na velebnom dočeku na zagrebačkim ulicama, nakon sjajnog uspjeha na Svjetskom prvenstvu u nogometu. Građani su slavili na ulicama, a političari u kavani Johann Franck na Trgu Bana Jelačića. Ondje su Vatrenima nazdravljali predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, mnogi drugi ministri i ostali dužnosnici, ali i neki sportarši i drugi uglednici. Račun je pozamašan, a platit će ga - zagrebački porezni obveznici.

Gradonačelnik Milan Bandić u odluci objavljenoj na službenoj stranici Grada Zagreba ovlastio je Gradski ured za sport i mlade da iz proračunske zalihe podmiri račun u visini od 106 tisuća kuna za proslavu dočeka Vatrenih za dužnosnike u Johann Francku.

- S obzirom da se radilo o izuzetno važnom događaju ne samo za sport, već i za sve građane grada Zagreba kao i za sve goste grada Zagreba koji su toga dana boravili u gradu organizirao se doček nogometne reprezentacije na Trgu bana Josipa Jelačića. Sam doček je probudio veliki interes nacije te je bilo potrebno osigurati posebno mjesto okupljanja za sve uglednike i goste gradonačelnika i Grada Zagreba.

Prema procjeni organizacije jedino moguće rješenje s obzirom na lokaciju samog dočeka je Kavana na lokaciji Trga bana Josipa Jelačića koja je naposljetku ugostila sve važne dužnosnike Republike Hrvatske, sportske djelatnike, sportaše i ostale. Gradonačelnik Grada Zagreba potpisao je suglasnost o korištenju proračunske zalihe u iznosu od 106.000,00 kuna u svrhu financiranja dočeka nogometne reprezentacije Hrvatske, obrazloženje je odluke.

obrazlozenje

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija