Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
28. siječnja 2020.
Nije htio o detaljima

Plenković: ''Imam potporu stranke da idem u ambicioznu rekonstrukciju Vlade''

Plenković: ''Imam potporu stranke da idem u ambicioznu rekonstrukciju Vlade''
Plenković: ''Imam potporu stranke da idem u ambicioznu rekonstrukciju Vlade''
Autor:
Objavljeno: 9. srpanj 2019. u 22:20 2019-07-09T22:20:00+02:00

Nije želio odgovoriti što točno rekonstrukcija podrazumijeva. "Doznat ćete kada obavimo konzultacije s kandidatima", kratko je dodao.

Završila je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Predsjednik stranke Andrej Plenković kazao je da ima potporu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da krene u ambicioznu rekonstrukciju Vlade, ali nije htio otkriti kada će se to točno dogoditi, javlja N1.

"Raspravili smo nekoliko važnih tema. Svi članovi Predsjedništva HDZ-a podržavaju smjer rada vlade i smjer HDZ-a. Dobio sam potporu članova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da sukladno svojoj procjeni poduzimam sve ono što smatram da je potrebno za osvježenje u Vladi, za svojevrsnu rekonstrukciju Vlade na način da idemo ambiciozno ka ostvarivanju svih naših programskih ciljeva, da se zemlja kvalitetno pripremi za predsjedanjem Europskom unijom, da se stranka konsolidirana pripremi za predsjedničke izbore, da damo čvrstu potporu Kolindi Grabar-Kitarović te da nakon iskustva koje smo imali, a odnosi se na ostavku dosadašnjeg ministra uprave, podcrtamo bitnu vrijednosnu kategoriju - ja osobno, kao predsjednik HDZ-a, ne želim da bilo kakve insinuacije, medijske, u javnom prostoru, koje imaju bilo kakvu aluziju na radnje koje bi bile neprimjerene, ne dopuste da se ugrozi rad Vlade, stranke, niti politika koje HDZ ima za zadaću ostvariti", kazao je premijer Andrej Plenković.

Osvrnuo se i na sastanak s koalicijskim partnerima.

"Oni su vrlo jasno i decidirano kazali da podržavaju rad Vlade, da podržavaju aktivnosti koje radimo sada i da su spremni angažirati se u svim navedenim ciljevima.

Nije želio odgovoriti što točno rekonstrukcija podrazumijeva.

"Doznat ćete kada obavimo konzultacije s kandidatima", kratko je dodao.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze