Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 1
Sutra: 18° 20° 2
22. lipnja 2018.
Ulaganja u vojnu opremu

Plan nabave MORH-a težak 4,7 milijardi kuna: Najvažnija nabava borbenih zrakoplova i ophodnog broda

Foto O. Alujević
Foto O. Alujević
Autor:
Objavljeno: 20. veljača 2013. u 16:30 2013-02-20T16:30:00+01:00

Kao važne projekte za ovu godinu naveo je nabavu borbenih zrakoplova, obalni ophodni brod, helikopter, protupožarni zrakoplov, borbeno oklopno vozilo – BOV, izgradnju skladišta UbS-a, autonomno podvodno vozilo, borbene odore, zbrinjavanje UbS-a te mirovne misije

ZAGREB – Plan nabave Ministarstva obrane Republike Hrvatske za 2013. predstavljen je danas na radnom sastanku u Hrvatskome vojnom učilištu (HVU) »Petar Zrinski« u nazočnosti ministra obrane Ante Kotormanovića, članova Odbora za obranu Hrvatskoga sabora i članova Nacionalnoga vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije Hrvatskoga sabora.

Ministar Kotromanović istaknuo je kako plan nabave treba biti što transparentniji jer Ministarstvo obrane nema što skrivati. Stručni dio plana nabave izrađen je u Glavnom stožeru Hrvatske vojske, rekao je i dodao da će se on i dalje svake godine zaključivati do 15. listopada.

Najavio je i sastanak s časnicima u logističkom sektoru, gdje će se, kako je rekao, pokušati pozitivno djelovati.

Plan nabave MORH-a za 2013. predstavio je načelnik sektora za javnu nabavu Branko Pribolšan, koji je naveo da se on sastoji od računa, aktivnosti i programa. Ocijenio je da se takvim planom uvodi fiskalna odgovornost jer se neće potrošiti više od odobrenih financijskih sredstava.

Istaknuo je i kako u povjerenstvima za nabavu ne mogu biti oni koji sudjeluju u izradbi zahtjeva i planiranju financijskih sredstava.

Izvijestio je kako plan nabave za 2013. godinu predviđa 4,78 milijarda kuna te je pokazao njihovu raspodjelu po pojedinim stavkama.

Kao važne projekte za ovu godinu naveo je nabavu borbenih zrakoplova, obalni ophodni brod, helikopter, protupožarni zrakoplov, borbeno oklopno vozilo – BOV, izgradnju skladišta UbS-a, autonomno podvodno vozilo, borbene odore, zbrinjavanje UbS-a te mirovne misije.

Nakon predstavljanja plana nabave MORH-a za 2013. saborski zastupnik HDZ-a Vladimir Šeks izjavio je novinarima kako ono pokazuje da Ministarstvo obrane i Glavni stožer Hrvatske vojske dobro rade posao.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka