Turističko vijeće

Plaća oko tri tisuće eura, plaćeni stan… HTZ traži predstavnike diljem svijeta, očekuje se navala

Biljana Savić

Kristjan Staničić / Foto: D. LOVROVIĆ

Kristjan Staničić / Foto: D. LOVROVIĆ

Mandati istječu Metki Bradetić u Sloveniji, Ranku Vlatkoviću u Austriji, Paulu Šikiću u Švedskoj i ostalim skandinavskim zemljama, Nori Henterovoj u Slovačkoj, Marinu Skenderoviću u Mađarskoj i Jeleni Bilić u Češkoj



ROVINJ – Uskoro će biti raspisani natječaji za direktore predstavništva HTZ-a u Austriji, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Švedskoj i Kini.


Riječ je o vrlo atraktivnim radnim mjestima u inozemstvu s participacijom u plaćanju troškova stanovanja i solidnim plaćama od oko 3 tisuće eura mjesečno, ovisno o standardu zemlje u kojoj se radi, pa ne čudi da je prošli put za svako od oglašenih 11 mjesta, u HTZ pristiglo po dvadesetak molbi.


Članovi Turističkog vijeća HTZ-a su na sjednici u Rovinju usvojili odluku o raspisivanju natječaja za rukovodeća radna mjesta u spomenutim predstavništvima.




Natječaj će obuhvaćati rukovodeća radna mjesta u Austriji, Češkoj, Sloveniji, Švedskoj, Mađarskoj i Slovačkoj, ali i na tržištu Kine sa sjedištem u Šangaju gdje će biti otvoren ured HTZ-a u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom.


Mandati istječu Metki Bradetić u Sloveniji, Ranku Vlatkoviću u Austriji, Paulu Šikiću u Švedskoj i ostalim skandinavskim zemljama, Nori Henterovoj u Slovačkoj, Marinu Skenderoviću u Mađarskoj i Jeleni Bilić u Češkoj.


Pouzdano znamo da se Ranko Vlatković neće ponovno kandidirati, jer ide u mirovinu, što nam je i sam potvrdio.


Direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić naglasio je da očekuje velik broj kvalitetnih prijava.


– Vjerujem da ćemo putem uskoro raspisanog natječaja doći do najboljih kandidata koji će svojim radom dati snažan i pozitivan doprinos budućim kretanjima hrvatskog turizma. Krajnji cilj su novi, inovativni i zanimljivi prijedlozi iz kojih će biti jasno vidljive buduće aktivnosti predstavništva, odnosno doprinos u ostvarenju strateških ciljeva hrvatskog turizma, zaključio je direktor Staničić. Natječaji za navedena tržišta biti će raspisani u roku od 30 dana od dana usvajanje ove odluke.Na 33. sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice članovi vijeća usvojili su prijedloge odluka o marketinškim suradnjama s Lonely Planetom i TripAdvisorom, kao i marketinške te PR aktivnosti u sklopu projekta »Sportska Hrvatska«.