Čelnik Mosta

Petrov pozvao Plenkovića da ”konačno počne donositi odluke”: Trebamo takvog premijera

Zdenko Duka

Smatram da se o pitanjima koja su se pojavila u javnosti zadnjih mjesec dana trebalo puno brže odlučivati. Mi trebamo takvog predsjednika vlade, kazao je Petrov nakon konvencije Mosta »Pokret ostanka«, odgovarajući na novinarsko pitanje tko vodi oporbu. HDZ-u je poručio i kako se oni ne trebaju baviti oporbom te da će se oporba baviti s njima

ZAGREB – Božo Petrov, predsjednik Mosta, pozvao je Andreja Plenkovića da konačno počne donositi odluke. -Odluke tipa Povjerenstva za suočavanje s prošlošću kojem treba godinu dana da bi donijelo odluku ‘ni vamo ni tamo’, nisu odluke kakve zaslužuju građani i svi ostali segmenti društva… Smatram da se o pitanjima koja su se pojavila u javnosti zadnjih mjesec dana trebalo puno brže odlučivati. Mi trebamo takvog predsjednika vlade, kazao je Petrov nakon konvencije Mosta »Pokret ostanka«, odgovarajući na novinarsko pitanje tko vodi oporbu. HDZ-u je poručio i kako se oni ne trebaju baviti oporbom te da će se oporba baviti s njima.

O novoj platformi neovisnih gradonačelnika, čije će predstavnike ovih dana primiti i premijer Plenković, politički tajnik Nikola Grmoja kazao je novinarima da to nije nikakva politička konkurencija Mostu.


-To je udruga kojoj je cilj rješavati lokalne probleme, a preko Ivice Relkovića i Bandićevog zastupnika Lackovića očito imaju dobre kontakte prema ministarstvima, pa i prema samom premijeru. Ja ne vjerujem da bi Plenković primao nekoga tko mu je konkurencija. Ako nije Plenkoviću konkurencija, onda ne može biti nama konkurencija, rekao je Grmoja.Kao i na prethodnim konvencijama koje Most već više od mjesec dana održava po cijeloj Hrvatskoj, tako je i jučer u Zagrebu pred 400-injak članova i simpatizera predstavio inicijative kojima želi ljude zadržati u Hrvatskoj i zato se koncept i konvencija zovu »Pokret ostanka«. Inicijative Mosta odnose se na demografiju, javnu upravu, energetiku, pravosuđe, poljoprivredu, zdravstvo i poduzetništvo. Oni će dio tih inicijativa pretvoriti u zakonske prijedloge koji će biti upućeni u Sabor.

-Smatram da mjerama u gospodarstvu, efikasnijom javnom upravom, kvalitetnim okvirom za poduzetništvo, jačom transparentnošću na način da se zaista provede prava reforma pravosuđa i demografskim mjerama se zaista može potaknuti da ljudi ostanu a da Hrvatska bude stvarno zemlja 21. stoljeća i zemlja koja će biti kvalitetnija za život građanima Hrvatske nego što će im biti Irska, Njemačka i slične zemlje. Možda bi neki htjeli da je ovo njihova zemlja, ali ovo je zemlja za svih nas, kazao je Petrov.