Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 28° 2
Sutra: 14° 18° 13
21. lipnja 2018.
Slučaj javne televizije

Petrov: Kazimir Bačić je Mostu da jamstva; vjerujem da je 15 kuna manja pretplata osigurač za restrukturiranje HRT-a

Snimio Darko JELINEK / Nl arhiva
Snimio Darko JELINEK / Nl arhiva
Autor:
Objavljeno: 17. veljača 2017. u 18:36 2017-02-17T18:36:03+01:00

»Nama je bilo najvažnije dobiti jamstva za hodogram aktivnosti koji smo prethodno usaglasili s Markotom. Vjerujem da će 15 kuna manja pretplata biti dovoljan razlog za početak restrukturiranja HRT-a. Za HRT je tih 15 kuna značajna suma i tome će se morati prilagoditi, poduzeti niz koraka. Mostu je 15 kuna manja pretplata bio osigurač da će se HRT konačno restrukturirati, reorganizirati i puno kvalitetnije raditi«, objasnio je Petrov

ZAGREB Predsjednik Sabora i Mosta Božo Petrov izjavio je u petak da je Most bio za to da Blago Markota bude glavni ravnatelj HRT-a, a prijedlog HDZ-a da to bude Kazimir Bačić, koji je Mostu »dao jamstva«, te više nisu imali razloga ne podržati ga i dovesti u pitanje opstojnost Vlade.

»Nama je bilo najvažnije dobiti jamstva za hodogram aktivnosti koji smo prethodno usaglasili s Markotom. Vjerujem da će 15 kuna manja pretplata biti dovoljan razlog za početak restrukturiranja HRT-a. Za HRT je tih 15 kuna značajna suma i tome će se morati prilagoditi, poduzeti niz koraka. Mostu je 15 kuna manja pretplata bio osigurač da će se HRT konačno restrukturirati, reorganizirati i puno kvalitetnije raditi«, objasnio je Petrov novinarima nakon što je Sabor većinom glasova imenovao Bačića novim glavnim ravnateljem HRT-a.

Na pitanje zašto HDZ-u nije bio prihvatljiv Markota, Petrov je uzvratio: »Nisam Plenković, morate pitati to njega.«

Petrov je komentirao novinarima i postupak koji je protiv njega pokrenulo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jer je kao metkovski gradonačelnik sudjelovao u donošenju odluka na temelju kojih je suprug njegove sestre Pero Jerković postao članom nadzornih odbora metkovske Čistoće i tvrtke Vodovod koja je u vlasništvu Grada Metkovića i općina Kula Norinska, Opuzen i Slivno.

»Ne radi se o bilo kakvom stranačkom uhljebljivanju nego predstavljanju općina koje su u dolini Neretve preko županijskog vijećnika koji nas predstavljau županijskoj skupštini«, pojasnio je Petrov.

Da ga je, kaže, netko upozorio kako je to možda nešto loše i sam bi to prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. »Kao i što sam sam sebe prijavio u trenutku kada sam išao priložiti zahtjev za odobravanjem kredita, isto kao što sam i druge stvari sam prijavljivao, sam bih se prijavio. Nisam smatrao da se bilo što loše događa«, zaključio je Petrov.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka