Osujećen plan

Paraobavještajno podzemlje željelo uništiti Tolušića: Montirali mu fotografije s kokainom i prostitutkom?

P. N.

Foto Nacional / Novi list

Foto Nacional / Novi list

SOA je analizom fotografija utvrdila kako je riječ o vještoj montaži, dok je soba sa slike snimljena u jednom srpskom apartmanu, čije su fotografije dostupne na stranici Booking.com



Današnji broj Nacionala objavio je veliki tekst o tome kako je paraobavještajno podzemlje sofisticiranim montažama nastojalo uništiti ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića.


“Kurva i kokain u vrhunskoj montaži za kompromitaciju Tomislava Tolušića. Akciju je raskrinkala SOA”, stoji na naslovnici tjednika, koji najavljuje da objavljuje “sporne fotografije kojima se htjelo politički uništiti potpredsjednika vlade i ministra poljoprivrede i izazvati potres u vladi, te otkriva zašto SOA tvrdi da su falsifikat i što o svemu kaže Tolušić”.


Na fotografijama se vidi navodni Tolušić koji sjedi u fotelji, a u krilu mu je crnokosa žena čije se lice ne vidi. Navodni Tolušić sprema se ušmrkati kokain, a na drugoj se fotografiji vidi jacuzzi. 




SOA je analizom fotografija utvrdila kako je riječ o vještoj montaži, dok je soba sa slike snimljena u jednom srpskom apartmanu, čije su fotografije dostupne na stranici Booking.com. 


– Poprilično sam siguran tko bi mogao stajati iza svega. Posljednje dvije godine dirnuli smo u niz osinjih gnijezda u sektoru poljoprivrede i šumarstva i spriječili krađu više stotina milijuna kuna, izjavio je za Nacional Tolušić.